USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Обіцяють виграш і змушують зробити покупку: в Україні шахраї придумали нову схему обману

1 Вересня 2020 14:22
В Україні шахраї викупили бази даних з номерами українців, розсилають СМС і обіцяють великий виграш. Однак в результаті замість грошей змушують зробити покупку.

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL.

«Наша конкурсна комісія вибрала вас серед безлічі претендентів. Суму в 350 тис. грн вже переказано на рахунок, вам варто лише підтвердити свої дані учасника і для цього зробити покупку товарів компанії Imageclub на рекомендовану суму від 315 грн», – заявив оператор.

Такий вид шахрайства існує вже не один десяток років. Ще до того, як у більшості українців з’явилися телефони, повідомлення про виграш розсилали поштою (найчастіше розносив найнятий за невеликі гроші кур’єр). До листа також прикріплювали список товарів, їхню вартість та реквізити для оплати.

В еру цифрових технологій про виграш повідомляють в смс, а оператори змушені проявляти свою майстерність і переконувати співрозмовників, що вони перебувають буквально за крок від багатства.

Юрист Олександр Плахотник роз’яснив: якщо йдеться про дрібний обман, правоохоронці змушені будуть зареєструвати звернення, але будуть розглядати його в останню чергу. Цим і користуються шахраї.

«Тут єдиний вихід – об’єднуватися й робити публічно та відкрито звернення з приводу роботи шахрайської організації. Якщо комусь здається, що такі сайти – дрібниця, він глибоко помиляється. У масштабах усієї країни щодня вони можуть отримувати десятки тисяч гривень», – підсумував Плахотник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Alex Показати IP 1 Вересня 2020 15:07
Одну пенсіонерку подібка компанію вже другий рік тримає на крючку. Рідні не можуть її відговорити, всі гроші їдуть на виграш. Таким чином вона купила товарів вже більш ніж на 100 тисяч гривень. Це вже хвороба.
блт до Alex Показати IP 1 Вересня 2020 15:31
Цьому розводу вже років з 15. А у нас ще находяться люди, які в це вірять ?
123 Показати IP 1 Вересня 2020 15:43
А чого такими організаціями не займаються відповідні органи, як і тими, що надають фінансові послуги без відома отримувачів таких коштів. Кругом одне шахрайство, тільки видно комусь воно вигідно...
до 123 до 123 Показати IP 1 Вересня 2020 16:07
А тому що,людина свідомо замовляє і оплачує товари.Їм доказуй що це розвод,вони це розуміють,проходить певний час і знову повторюється.То що тут можуть зробити відповідні органи??? Знаю особисто таких людей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus