USD 39.45 39.78
  • USD 39.45 39.78
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.72 9.86

Обіцяли «порішати» питання за долари? На Волині з 2017 року за шахрайство судять колишнього правоохоронця і підриємицю

17 Жовтня 2023 17:48
Колишнього представника правоохоронної системи і рієлторку пов’язує одне кримінальне провадження, яке стосується неправомірної вигоди. Справа давня, але досі в ній немає ні засуджених, ні виправданих.

Кримінальне провадження у цій справі відкрите ще у 2017 році, але фінал у вигляді вироку тут буде ще не скоро, йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Двох людей обвинувачують одразу за кількома статтями: пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду та шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому.

За версією слідства, жінка, яку поліцейські обіцяли притягнути до кримінальної відповідальності за крадіжку, пішла шукати помочі в своєї знайомої, яка була юридично підкована. Своєю чергою, ця знайома знала чоловіка, який в минулому працював правоохоронцем. Жінці нібито пообіцяли вирішити її питання за дві тисячі доларів. Під час передачі коштів навідались правоохоронці.

З тих пір під підозрою Сергій Куприянчик. За інформацією з інтернету, це експрацівник дозвільної служби Луцького відділу поліції, який в 2016 році оскандалився через нетверезе водіння. Про жінку з прізвищем Вікторія Барановська даних ще менше. Якщо вірити реєстрам, у Луцьку є така підприємиця, яка надавала рієлторські послуги.

Обвинувачувані вже навіть встигли побувати під домашнім арештом. А за місцем проживання одного з них провели обшуки. Шукали речові докази і на офісі агентства нерухомості, зокрема тисячу доларів США і чорнові записи.

«Надати слідчому в особливо важливих справах слідчого відділу прокуратури Волинської області ОСОБА_4 , слідчим групи слідчих, прокурорам групи прокурорів або уповноваженим працівникам оперативних підрозділів дозвіл на проведення обшуку за місцем знаходження агентства нерухомості «Вікторія» з метою відшукування грошових коштів 20 купюр, номіналом по 50 доларів США», – йдеться в одній з судових постанов.

Останнє судове засідання завершилось нічим. Потерпілої жінки в залі суду допитати не можуть, бо та за кордоном. Як виявилось, обвинувачена перебуває на території Польщі, а підозрюваний чоловік, як повідомив адвокат, нібито мобілізований. Тому цілком можливо, що розгляд справи взагалі поставлять на паузу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ігор Показати IP 18 Жовтня 2023 06:33
Восени 2022 року цей "мобілізований" працював у комендатурі Луцька там вирішував багато кому питання нічних перепусток в комендантську годину.
Веремко Показати IP 18 Жовтня 2023 11:32
Рішає тільки Бабула Ігор все

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus