USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Обіцяні Кабміном зарплати освітянам виплатять за рахунок луцьких ПТУ

21 Березня 2018 12:54
Із луцьких ПТУ перенаправляють 9 мільйонів гривень на зарплати педагогам у школах. Втім, цих коштів не вистачає для виконання постанов Кабміну, адже субвенції з держбюджету не додали на суму понад 80 мільйонів гривень.

Про це інформувала директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

«Є постанова Кабміну від 11 січня 2017 року, щоб підняти оклади педагогічним працівникам на 10%. Коли ми отримали першочергову субвенцію на освіту, цього було недостатньо й ми додали власних коштів майже 52 мільйони гривень. Тепер є чергова постанова про підняття і вкотре не вистачає значної суми - більше 29 мільйонів. А не виконати постанову неможливо. Тому пропонуємо перерозподілити 9 мільйонів із ПТУ педагогам у школи. Скоріше за все нам доведеться ще шукати кошти. Така ситуація загалом на державному рівні», - розповіла посадовиця.

Пропозицію перерозподілу коштів з ПТУ на школи підтримали й рекомендують ухвалити під час сесійного засідання.

Насамкінець голова комісії Борис Смаль додав, що піднявши зарплату на центральному рівні, столичні чиновники кажуть, що дбають про освітян, а реально кошти «витягують» з кишень лучан, переклавши фінансування на місцевий бюджет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus