USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Облаштування стоянки біля гімназії №21 – під «знаком питання»

23 Січня 2019 16:48
Луцькі депутати сумніваються в доцільності облаштування автомобільної стоянки поруч із гімназією №21 імені Михайла Кравчука, що знаходиться на вулиці Кравчука, 14 у Луцьку.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру 23 січня.

Нагадаємо, посприяти у будівництві автостоянки для висадки учнів просить депутатів міськради дирекція гімназії №21. 26 листопада 2018 року обранці громади розглянули. Тоді члени комісії пропонували доручити управлінню земельних ресурсів міськради розглянути можливість будівництва автостоянки. Начальник управління Сергій Шабала зауважив, що гімназія повинна займатися навчанням, а не будівництвом стоянок, до того ж, з подібними проханнями можуть звернутися усі 27 луцьких шкіл.

Голова комісії Олександр Козлюк запропонував перенести розгляд питання на позачергове виїзне засідання комісії, куди запросять представників управління земельних ресурсів, управління містобудування та архітектури, а також директора гімназії. Члени комісії підтримали пропозицію.

Тож, зі слів голови профільної комісії депутата Олександра Козлюка, управління архітектури і земельних ресурсів Луцької міської ради надало письмову відповідь на доручення щодо вивчення питання доцільності облаштування біля навчального закладу автостоянки.

У вищезгаданому документі йдеться про те, що ділянка на території школи, де планують облаштувати автостоянку, є вільною від будівель та споруд, однак не використовується з 2014 року за цільовим призначенням.

«Оформлення права оренди чи права власності на неї без проведення земельних торгів чи аукціонів є неможливим. На підставі вищевикладеного рішення міської ради рішення не може бути виконаним і підлягає скасуванню. Також потрібно знести огорожу, або перенести її на територію, що належить навчальному закладу», - зазначив голова профільної комісії.

Разом із тим, на прохання про виконання доручення постійної земельної комісії щодо розміщення автостоянки для висадки учнів гімназії №21 імені Михайла Кравчука, в управлінні архітектури і містобудування після вивчення даного питання повідомили, що у відповідності до Закону України, у якому йдеться про проектування нових доріг та їх елементів, відповідні документи розробляються спеціалістам, які мають відповідний сертифікат.

«Управління містобудування та архітектури не є організацією, що володіє такими сертифікатами. Тому вирішення даного питання до повноважень управлінням не належить. Рекомендуємо заявнику звернутися до спеціалізованих підприємств, що мають право виконувати дані роботи», - йдеться у відповіді.

«Я не є спеціалістом в галузі архітектури й дорожнього будівництва, але особисто я не бачу доцільності будівництва автопарковки на тій ділянці. За 100 метрів від школи, або під іншим закладом дітей висаджувати не будуть. Інше питання в тому, що керівництво школи навмисно не виготовляє необхідних для облаштування на цій території будівельного майданчика документів. Земельна ділянка огороджена парканом. Неодноразово міська рада зверталась до них із проханням щоб вони дали згоду на скасування рішення і повернули земельну ділянку, яку використовують не за цільовим призначенням. Але ці люди категорично нас ігнорують, лякають. Сьогодні там будівництва немає. Рекомендація не затверджена. Нормативно необхідно скасувати рішення про дозвіл, а їм перенести огорожу на межі своєї території», - зазначив начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала.

Тож, члени профільної комісії вирішили рекомендувати юридичному управлінню департаменту вивчити питання щодо скасування рішення про надання землі під будівництво в судовому порядку, а на наступне засідання комісії оголосити відповідь департаменту. Усі обранці громади проголосували за таку ініціативу одноголосно «за».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 23 Січня 2019 19:25
А можна біля 3-Б класу стоянку?
Учні Показати IP 24 Січня 2019 10:15
Вже на території спортмайданчика цієї школи № 21 збудували будинок. Цікаво хто дав дозвіл і скільки бабла взяли? Там ще місце є! Може ще пару будинків приліпити тому Булі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus