USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.85

«Обленерго» обіцяє не відключати електрику «Луцькводоканалу»

18 Грудня 2008 15:18
Генеральний директор ВАТ «Волиньобленерго» Анатолій Бурін запевнив, що таких радикальних заходів, як відключення від енергопостачання, до «Луцькводоканалу» не застосовуватимуть. Про це йшлося 18 січня під час прес-конференції, – інформує репортер «Волинських Новин».
Анатолій Бурін розповів журналістам, що «Луцькводоканал» заборгував «Обленерго» 1,4 мільйона гривень. Ще 165 тисяч гривень винен «Водоканал» із Володимира. Однак, за словами пана Буріна, мери міст замість того, щоб визнати помилки у господарюванні, провину звалюють на енергетиків.
Гендиректор ВАТ «Волиньобленерго» пояснив, що взаєморозрахунків на підставі урядової постанови № 440 не може бути, бо відсутні механізми реалізації. Ця постанова діяла у першому півріччі, однак була продовжена до Нового року. Очевидно, її чинність продовжать на 2009-й, – припустив Анатолій Бурін.
Як він розповів, суть постанови зводилася до такої схеми: «Обленерго» пробачали борги споживачам, натомість «Енергоринок» списував ці кошти вже енергетикам. Однак гроші на реалізацію урядової постанови в бюджеті закінчилися ще у вересні.
Тому на запит до «Енергоринку» волинянам зі столиці відповіли, що розрахунок прийматимуть лише банківськими грошима. Тобто, списавши борг «Луцькводоканалу», «Волиньобленерго» платитиме його власними грошима. Натомість наразі фінансове становище ВАТ не найліпше. Анатолій Бурін зізнався, що у січні-лютому на працівників «Обленерго» чекають відпустки за власний рахунок, – нема грошей, чим платити зарплати.
Проблема в тому, що НКРЕ суттєво обмежила волинським енергетикам дотаційні сертифікати.
Натомість міська влада Луцька замість того, щоб шукати компроміс, перекладає всю вину на «Обленерго», – зазначив пан Бурін.
Комерційний директор ВАТ Дмитро Іванов розповів, що «Водоканалу» регулярно реструктурували заборгованість. Однак муніципалітет не виконував взятих на себе зобов’язань по погашенню боргу.
Щодо причини появи заборгованості, то пан Іванов її озвучив – за постачання холодної води для підігріву «Луцьктепло» завинило «Водоканалу» три мільйони гривень.
Енергетики заявили, що готові до внесення півторамільйонного боргу до доходів комунального підприємства, що дозволяє закон. У такому разі «Водоканалу» доведеться платити не тільки борги, а й податки (загалом – близько 2,2 мільйони гривень).
За словами Дмитра Іванова, учора під час наради у першого заступника міського голови Лариси Соколовської вдалося певною мірою порозумітися. Як варіант розглядається можливість отримання «Луцькводоканалом» кредиту для погашення заборгованості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Веталь Показати IP 18 Грудня 2008 15:25
Потому, раз стучаться к ним бесполезно, то, значит, нужно действовать. Да, это требует усилий и даже риска, но альтернативы нет - или действие, или бесконечная коалициада до двух часов ночи. Не хотите смотреть? Отключат газ, а заодно и воду с электричеством. Коммунальные катастрофы - обязательная составляющая их мегашоу. С чего начать и что делать? Начинать нужно с простого. Прежде всего, мы должны услышать друг друга. Бессилие и неверие порождается одиночеством. Человек - существо социальное и требует коллективных действий. Именно благодаря коллективу мы превратились в человека. Наступило время вспомнить, что человек человеку - друг, товарищ и брат. Мы должны сделать первый шаг, чтобы выйти из состояния дезорганизации и апатии. Для этого мы должны совершить одно простое действие. Назовем его "ДОСТАЛИ!". Ровно в 12-00 в понедельник 22 декабря 2008 года нужно нажать на клаксон своего автомобиля и подержать его три минуты.
Анонім Показати IP 18 Грудня 2008 17:08
Кажуть, якшо кричати без перерви на протязі 80-ти років, то цієї енергії вистачить, щоб закипіла склянка води, а ви хочете своїм гудінням на протязі 3-х хвилин когось закип"ятити? чого ви доб"єтесь, крім роздратування батьків маленьких дітей, які у цей час будуть спати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus