USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Облрада Волині з’ясовуватиме конституційність «мовного» закону у суді

20 Березня 2013 15:56
Із конституційним поданням щодо «мовного» закону, прийнятого в Україні, звернеться облрада Волині до Конституційного суду.

Так, Волинська облрада звернеться до Конституційного Суду України з конституційним поданням про офіційне тлумачення положень Закону України «Про засади державної мовної політики». Таке рішення на своєму засіданні 19 березня 2013 року ухвалила відповідна робоча група Волинської обласної ради, - йдеться на сайті ВО «Свобода».

На засіданні робоча група затвердила розроблений депутатом обласної ради Сергієм Слабенком проект конституційного подання про офіційне тлумачення положень абзаців 2, 6, 7 частини 1 статті 1, частини 2 статті 10, частини 1 статті 11, пункту 15 розділу ХІ «Перехідні положення» Закону України «Про засади державної мовної політики» у взаємозв'язку з положеннями статей 1, 2, 5, 7, 8, 10, 24, 140 Конституції України, – із правками та уточненнями, які були висловлені членами робочої групи на попередньому засіданні 15 березня 2013 року.

Робоча група Волинської обласної ради з підготовки конституційного подання до Конституційного Суду України була створена на виконання рішення Волинської обласної ради від 26 грудня 2012 року №14/76 «Про звернення до Конституційного Суду України з конституційним поданням у зв'язку з ухваленням Закону України «Про засади державної мовної політики». Вказаний закон Ківалова-Колесніченка, на думку опозиційних фракцій у Волинській обласній раді, ухвалили з порушенням Регламенту Верховної Ради та Законів України, а низка його положень суперечать Конституції України.

Робоча група доручила авторові проекту конституційного подання технічно та стилістично доопрацювати його й подати на підпис голові Волинської обласної ради – для звернення до Конституційного Суду України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus