USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Обміну не буде: російських вчителів, яких упіймали на Харківщині, судитимуть

13 Вересня 2022 10:57
Російських вчителів, які приїхали на окуповані території України працювати в школах, судитимуть. Їм загрожує від 8 до 12 років в’язниці.

Про це в ефірі єдиного марафону новин заявила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, передає Gazeta.ua.

Російських вчителів затримали у звільнених населених пунктах Харківщини. Вони приїхали на окуповані території для роботи у місцевих школах за російськими освітніми програмами. Таких вчителів судитимуть за статтею – порушення законів та звичаїв війни.

«Вони скоїли злочин проти нашої держави. Ми багато разів попереджали російських громадян, які погодилися приїхати на територію України та здійснювати тут заборонену законом діяльність. Захід покарання їм визначить суд», – повідомила Верещук.

Російських вчителів не розглядатимуть як полонених для обміну.

«Тому що вони не комбатанти, Женевські конвенції не передбачають обмінів невійськовополонених», – пояснила Верещук.

У липні стало відомо, що у російських регіонах, особливо з низькими зарплатами, набирають вчителів, щоб викладати українським дітям «правильну» історію, а також «правильні» географію та суспільствознавство. Вчителям пропонували зарплати близько 190 000 рублів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Іра Показати IP 13 Вересня 2022 15:28
Правильно. Най знають решта, що іх тут чекає. А цих не кормити дарма по 8 років в тюрмах, а на розбір завалів і заготівлю дров для украінців направляти
Вітя Показати IP 13 Вересня 2022 18:49
Брехня. Максимум що їм світить, це незаконний перетин кордону. До війни вони не мають ніякого відношення. А чому на кордоні не було тих хто мав там бути, це питання трохи за іншою адресою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus