USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Обмивши» ремонт автомобіля, водій втопився у пожежній водоймі

10 Липня 2009 11:41
Серед причин нещасних випадків на виробництві – це вживання алкогольних напоїв потерпілими. Про це у коментарі «Волинським Новинам» розповів начальник відділу організації нагляду праці теруправління Держгірпромнагляду Віталій Кондратюк. 
За словами Віталія Кондратюка, у 80% нещасних випадків є вина самого потерпілого. «Це говорить статистика, а статистика – річ уперта, тож від цього нікуди не дінешся», – зазначив він.
Пан Кондратюк розповів, що нормативні документи ділять причини нещасних випадків на три категорії. Серед них є і психофізіологічні причини, де багато залежить від стану організму працівника, його здоров’я та емоційного стану.  «Що тут найстрашніше – це алкоголь. Із року в рік ця цифра коливається, але приблизно 40% нещасних випадків трапляються, коли людина перебуває у стані алкогольного сп’яніння», – додав посадовець.
«Але це не знімає вини з роботодавця, адже він зобов’язаний контролювати не тільки стан технологічної дисципліни», – зазначив він.
Як розповів Віталій Кондратюк, один смертельний випадок у волинському управлінні Держгірпромнагляду хочуть зняти з обліку, адже тут нема виробничо залежних причин.
«На ВАТ водій ремонтував автомобіль, а потім після ремонту нормально це все «обмили». То він потім роздягнувся і пішов до пожежної водойми купатися. Глибина пожежної водойми всього-на-всього півтора метра, але він там втопився. Коли судмедекспертиза зробила аналіз, у крові було 4 проміле. А 3,5 проміле – це вже початок смертельної дози. Чому повинен відповідати за це роботодавець? Тож комісія не пов’язала цей випадок із виробництвом», – зазначив пан Кондратюк.
Довідково:
Упродовж першого півріччя 2009-го на виробництві травмовано 65 волинян, загинули семеро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus