USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Оборонне підприємство Луцька залишилося без преференцій

26 Лютого 2015 10:47
Державне підприємство «Завод Мотор» обранці громади не звільнили від сплати податку за землю.

Відповідне рішення депутати не підтримали під час 71 сесії Луцької міськради 25 лютого.

Нагадаємо, попередні роки підприємство, яке входить до оборонного комплексу, звільнялося на загальнодержавному рівні. Крім того, донедавна держава сплачувала місту дотацію за те, що підприємство не платить за землю в розмірі 500-600 тисяч гривень. Цього року, згідно нового земельного кодексу, підприємство мало б сплачувати за землю податок самостійно.

Однак воно звернулося в міську раду з проханням звільнити його від сплати за землю там, де розташовані виробничі корпуси. За землю, де розміщений готель заводу, підприємство зобов’язується платити.

Однак депутати не погодилися звільнити від плати за землю і «подарувати» підприємству 600 тисяч гривень.

Мовляв, держпідприємство завантажене в повному обсязі, працює у дві зміни, має чистого прибутку близько 40 мільйонів гривень. Крім того, воно має замовлення, які фінансуються державою. Депутати вважають, що підприємство має бути соціально відповідальне перед громадою.

«Бізнес - він завжди бізнес. Ми не маємо права дарувати міські гроші», - вважають депутати.

Підприємство мотивувало це звернення допомогою обороноздатності країни. Однак, зі слів секретаря міськради Сергія Григоренка, згідно з різними цифрами, 20-25% замовлень заводу – від Міноборони, а решта - замовлення з-за кордону.

Відтак, депутати не підтримали звільнення від податку за землю ДП «Завод Мотор».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
НЕЛУЧАНИН Показати IP 26 Лютого 2015 11:37
з чистого прибутку 40 млн грн. підприємство спроможне сплатити 0,5 млн. грн. земельного податку.
Андердог Показати IP 26 Лютого 2015 13:38
З чистого прибутку 40 млн грн.БРЕХНЯ. Майже по 80 млн доларів щорічно - прибуток Мотора. Держ замовлення появилося тільки в тому році. Перед цим 15 років не було взагалі. Держава його ніколи,чуєте, НІКОЛИ не оплачувала грошима. З чистого прибутку на розвиток підпримства залишається 25 %.Все інше йдев бюджет держави.
Владимир Показати IP 12 Листопада 2015 18:59
Какие 80 млн долларов? Люди, вы там работали и знаете реальное состояние дел? Или этот григоренко знает? Разве что шмотьем торговать на ринке умеет и деньги городские распиливать, больше нихера.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus