USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Обов'язкові щеплення для дітей можуть скасувати

12 Липня 2013 13:29
Відправити дитину в школу чи дитячий садок в Україні скоро можна буде без щеплень.
Відповідний законопроект про скасування обов'язкових профілактичних уколів для дітей зареєстрований у Верховній Раді, - повідомляє «ТСН».
Документ залишає за батьками вибір, чи робити їхнім дітям щеплення чи ні. Правозахисники кажуть, що законопроект на часі, оскільки все більше сімей в Україні відмовляються від щеплень.
«Фактично всі вакцини мають побічну дію. В переліку протипоказань будь-якої вакцини є такий «хитрий» пункт: «Протипоказано при алергії на будь-який з компонентів». А як ми можемо знати про алергію, якщо дитині вперше в житті вводять препарат», - зауважив голова української Ліги захисту громадянських прав В'ячеслав Костильов.
Підтримують законопроект про скасування обов'язкової вакцинації і деякі з батьків, які роблять щеплення своїм дітям.
Нагадаємо, у селі під Луцьком дівчинку не хочуть брати у дитсадок без щеплень.
Лікарі ж до скасування щеплень ставляться негативно. За словами медиків, якщо вакцина негативно впливає на здоров'я малюка, є процедура скасування щеплення і без того. «А коли батьки просто так не хочуть робити дітям щеплення – це недопрацювання педіатра, який не пояснив їм, чим може закінчитися відмова від вакцинації», - вважає лікар-імунолог Олег Назар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Логіка Показати IP 12 Липня 2013 13:41
Думаю, за цей законопроект не проголосують. Як це відмовитись від щеплень? Відмовимся - згадаємо про хвороби, які були ліквідовані завдяки вакцинації (наприклад, натуральна віспа та ін.).
Ольга до Логіка Показати IP 12 Липня 2013 15:00
Логіка, ти правильно все пишеш. А тим, хто має освіту лише 9 класів, уроки біології прогулював і за здоров'я дітей не піклується не має сенсу розповідати про медичні факти. Як об стіну горохом.
українка до Логіка Показати IP 1 Серпня 2013 15:35
Чудова ініціатива. Сподіваюсь, що буде підтримана більшістю голосів в Раді. В усіх цивілізованих країнах батьки (або опікуни) дитини після консультації з лікарем самі приймають рішення щодо доречності щеплень (для своєї дитини). І, таким чином, самі відповідають за наслідки. Як фахівець-біолог і як мати повністю підтримую вищезгаданий законопроект.
логіці Показати IP 12 Липня 2013 14:20
ти не логіка а бовдур,почитай добре як віспу витравили,і вакцина тут ні до чого
Логіка до логіці Показати IP 12 Липня 2013 14:45
Не приписуй рівень свого інтелекту мені. Це ти добре поштудіюй літературу про вакцинацію і натуральну віспу. Хизуватися у власній некомпетентності... "Сама не читала, але думку висловлю" - про тебе явно.
Лікар Показати IP 12 Липня 2013 14:20
Йомайо, щеплені депутати хочутьв ідмінити щеплення дітям...вони не бояться поліомієліта, правця, коклюша? Дифтерії? Туберкульозу? Складні хвороби, з великим відсотком летальносіт чи інвалідизації!
Факт до Лікар Показати IP 12 Липня 2013 15:00
Усіх колись щеплювали від туберкульозу. І що це дало - туберкульозом хворіє дуже багато щеплених. Ви колись часто чули про алергії? А зараз вони на кожному кроці. Для чого послаблювати і так слабкий імунітет?
Логіка до Факт Показати IP 12 Липня 2013 15:04
Так багато, хто думає. І якщо ковзати по поверхі - то наче і правильно. Але! БЦЖ захищає від смертельного туберкульозу голового мозку, кісток і деяких інших органів. Ви ж мабуть не чули про людей, які померли від туберкульозу головного мозку - бо вони були щеплені.
Тато до Логіка Показати IP 12 Липня 2013 15:26
Я і сам думав, що ті прививки нічого від туберкульозу не помагають. Але Ви написали те, що я не знав (не медик). Дякую, буду знати.
дідо Показати IP 12 Липня 2013 17:51
Щеплення необхідно.щоб голота свої хвороби не розносила.
Читач Показати IP 12 Липня 2013 21:43
Просто населення України завелике, і тим 450-ти вже стало тісно. От і вирішили таким законом зменшити популяцію народу.
))) Показати IP 13 Липня 2013 01:26
и тут-то Украина и узнает, что такое Апокалипсис. и так уже вакцинация на грани эпидемиологической угрозы. а тут только дай дуракам дорогу.
Перевірено!! Показати IP 13 Липня 2013 09:35
http://homeoint.ru/privivki.htm Опасно не читать
українка Показати IP 1 Серпня 2013 15:40
Чудова ініціатива. Сподіваюсь, що закон буде прийнятий найближчим часом. В усіх цивілізованих країнах батьки або опікуни дитини післч консультації з лікарем самі вирішують, чи робити щеплення дитині. І, таким чином самі відповідають за наслідки свого рішення. Дякую ініціаторам законопроекта - і як фахівець-біолог, і як мати.
ольга Показати IP 26 Лютого 2015 22:42
Українці не дурні.В наш час майже 95% прививок є платними, родини навіть маючи одну дитину, не можуть кожного місяця купувати вакцину за шаленим цінами. А педіатр з примусом пропонує щеплення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus