USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Обстеження шкільних їдалень на Волині. Які порушення виявляють

8 Лютого 2024 10:02
На Волині працівники Держпродспоживслужби, спільно з представниками громад, обстежують харчоблоки у школах.

Як розповів Суспільному начальник відділу безпечності продуктів Георгій Погребський, Гіркополонківський ліцей – 21-й заклад освіти, де відбулося комісійне обстеження цього року.

Комісійні обстеження відбуваються, бо планові та позапланові перевірки заборонені під час дії воєнного стану, тому єдиний вихід – стежити за дотриманням норм та харчуванням у шкільних їдальнях – це організація комісійних обстежень, каже начальник відділу Луцького райуправління Держпродспоживслужби Дмитро Молчан.
З його слів, під час таких обстежень спеціалісти звіряють розкладку меню та відповідність затверджених продуктів.

Читати ще: «Так повинно бути у кожній їдальні»: триденний майстер-клас від відомого шефа для кухарів луцьких шкіл. Фоторепортаж

«Були випадки, коли виявляли заміну затверджених продуктів. Пов’язано це з несвоєчасним постачанням, якщо немає сухофруктів, щоб зварити компот, то дають чай, замінюють так», – говорить Дмитро Молчан.
У харчоблоці Гіркополонківського ліцею два роки тому робили ремонт, навчальний заклад брав участь у проєкті «Спроможна школа». Тут усе обладнання нове, розповів начальник відділу безпечності продуктів Георгій Погребський. В їдальні є рідке мило, рушники, на роздачі – підігрів.

«У нас сьогодні була каша, курка і буряковий салат, також давали яблуко і чай. Можна наїстися, дуже ситно», – горить ліцеїст Арсен Михальчук.
У результаті обстеження дирекції закладів дають рекомендації. Зокрема, Гіркополонківському ліцеєві рекомендували розширити вікно подачі, щоб не скупчувалися діти та можна було організувати дві черги, каже Георгій Погребський.

Читати ще: Як харчуються луцькі школярі та чи зросте вартість порції з 1 вересня. Інтерв'ю з очільницею комбінату, який годує 29 шкіл громади

Зі слів начальника відділу Луцького райуправління Держпродспоживслужби Дмитра Молчана, впродовж 2023 року у Луцькому районі здійснили 63 обстеження шкільних їдалень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus