USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинських школярів годують фальсифікатом

19 Грудня 2013 09:44
Волинських школярів годують фальсифікатом. Неякісну молочку в їдальнях знайшли під час перевірки. Фахівці взяли 34 проби масла, сметани та сиру, - інформує ICTV.

З’ясувалося: більше половини навчальних закладів годують дітей продуктами з пальмовою олією. «Виявлено наявність рослинного жиру у 12-ти зразках масла солодко вершкового, у трьох зразках сиру твердого, у двох зразках сметани, в одному зразку сиру кисломолочного та одного сирного продукту. Для харчування дітей використовувався сирний продукт, який взагалі не належить до молочної продукції, тобто заборонений для дитячого харчування», - каже виконувач обов'язків генерального директора ДП «Волиньстандартметрологія» Михайло Жуков.

Спред, замість масла, привозили постачальники в школу села Підгайці. Хоча в накладних зазначено «масло селянське 72-відсоткової жирності». Розпізнати неякісний продукт дуже важко, зізнаються шкільні кухарі. «Повернути його не можна, бо по документах воно йде як масло. В нас же лабораторії нема, щоб його перевірити», - пояснює завідувач їдальні школи в селі Підгайці Любов Удод.


Попри те, що на Волині є свої виробники, тендер виграли переважно не місцеві. Молочку для шкіл постачають із Рівненської, Житомирської, Миколаївської, Полтавської та інших областей. Тому вплинути на них важко, каже влада. Контроль за якістю продуктів лежить на плечах освітян. Ті виправдовуються: раніше порушень було мало. Тепер перевірятимуть частіше. «На жаль, постачальники - не буду зараз коментувати свідомо чи несвідомо - здійснюють поставку зовсім іншого продукту, який по якісних параметрах відрізняється. Якби ми частіше проводили ці перевірки, це б спонукало тих, хто постачає продукти в школи, думати, що саме вони постачають», - каже начальник управління освіти та науки Волинської ОДА Олександр Хомич. Діти на шкільну їжу не нарікають: каші навіть смачніші аніж вдома, хоч і з несправжнім маслом. Нині чиновники активно мізкують, як вплинути на недобросовісних постачальників молочки. Як варіант – змусити переможців шкільних тендерів щомісяця за свої гроші перевіряти харчі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 19 Грудня 2013 10:16
Фальсифіковане масло діткам в Підгайці возила фірма "Тиверія", яка належить депутату Луцької райради від ВО "Свобода" Вадиму Веремчуку...
Я Показати IP 19 Грудня 2013 12:15
З того і треба починати було репортаж. В першу чергу йде заробляння грошей, а тоді вже здоровя дітей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus