USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Що робить представник ОБСЄ у Луцьку

21 Січня 2015 16:36
На запитання про бездіяльність ЄС та ОБСЄ в проблемі військового вторгнення Росії в Україну спостерігач спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Патрік Гофман відповів, що він не є представником ЄС, а тому не може коментувати його дії. А що стосується питань діяльності місії на сході України, порадив волинянам звернутись безпосередньо в ОБСЄ і висловити свої думки та пропозиції з цього приводу, або ж отримати відповіді на питання, які їх цікавлять.

Про це йшлося під час зустрічі представника ОБСЄ з членами партії «Народний Рух України» та його головою у Луцьку сьогодні, 21 січня.

Патрік Гофман приєднався до моніторингової місії ОБСЄ в квітні 2014 року. З його слів, її головним завданням є спостереження за проблемами безпеки та стабільності, а також налагодження діалогу між сторонами конфлікту, де це можливо для того, аби уникнути майбутніх ескалацій протистоянь між сторонами:

«Це, власне, те, чим займаються наші колеги на сході України. Наші офіси розміщені в 10 місцях по Україні: у Львові, Чернівцях, Івано-Франківську, Києві, Дніпропетровську, Одесі, Херсоні, Харкові, Донецьку та Луганську».

Як зауважив голова «Народного Руху України» Василь Куйбіда, перебування місії ОБСЄ в Україні є дуже важливим, а також підкреслив, що в країні немає конфлікту між частинами українського народу, що довгий час намагається нав’язати пропутінська пропаганда. А є військова агресія Російської Федерації стосовно України, яка триває вже довгий час. З його слів, Росія намагається повторити той же сценарій, який у свій час використовувала для окупації України та Фінляндії.
«Ми вітаємо присутність місії в Україні та сподіваємось від неї (місії ОБСЄ – авт.) оцінки того, що відбувається. Проте, в нашій історії ми вже переживали схожі сторінки – це було 1918 року, коли ми оголосили свою державність, а Радянський Союз напав на нас для того, щоб зруйнувати її. І Росія робила це подібним методом, як робить зараз».
голова Народного Руху України Василь Куйбіда
голова Народного Руху України Василь Куйбіда
Василь Куйбіда зауважив, що дії Росії на сході України багато в чому подібні діям СРСР у Фінляндії, коли Сталін окупував її:

«Тоді на невеличкій території Фінляндії створили уряд Фінської Народної Республіки і Сталін стверджував, що він співпрацює з новим урядом країни і надає йому допомогу, а не воює з Фінляндією. Тому те, що відбувається в Криму, Луганську, Донецьку – це війна Росії з українським народом».
Проте, як зауважив депутат Любомильської районної ради Захар Соколов’як, країни Євросоюзу не помічають або не хочуть помічати цієї агресії:

«Країни Європи мають надати допомогу Україні для оборони від агресії російської сторони. Чому ОБСЄ не говорить на весь світ про ситуацію на україно-російському кордоні? Чому так звані «білі КАМАЗи» їздять туди-сюди (так званий «гуманітарний» конвой Росії, - авт. ? Чи ви чекаєте, поки Путін скине бомбу на Берлін?!».
депутат Любомильської районної ради Захар Соколов’як
депутат Любомильської районної ради Захар Соколов’як
На що спостерігач Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Патрік Гофман відповів, що він не є представником Європейського союзу, а тому не компетентний в питаннях дій ЄС у рамках військової агресії Росії в Україні. Натомість, зауважив, що лучани можуть звернутись безпосередньо в ОБСЄ і висловити свої думки та пропозиції з цього приводу або ж отримати відповіді на питання, що їх цікавлять:

«Дуже дякую за запитання, але ми не можемо обговорювати в політичній площині деякі теми. Але ви можете поставити ці питання речнику місії ОБСЄ, який відповість вам на них».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus