USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Об'єднані національною пам'яттю: волиняни вшанували жертв Голодомору

25 Листопада 2023 19:21
Мільйони людських життів втратила Україна внаслідок Голодомору 1932-1933 років і масових штучних голодів 1921-1923 та 1946-1947 років. Тож сьогодні волиняни спільно з усією країною вшанували пам’ять жертв геноциду.

Про це повідомили у Волинській ОВА.

До скорботних заходів долучилися Луцький міський голова Ігор Поліщук, заступники голови облдержадміністрації Сергій Мовенко та Юрій Гупало. Спільно з іншими представниками обласної та місцевої влади, військовими та надзвичайниками вони поклали квіти до пам’ятного знака жертвам політичних репресій.
Цього дня також вшанували подвиг волинян, які в ті страшні часи допомагали жителям постраждалих регіонів та ділилися останнім, аби допомогти нужденним. Тож квіти поклали до пам'ятного знака Християнському милосердю волинян.
Духовенство на чолі з митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом відслужило панахиду за померлими.
«Традиційно приходимо на цю площу, щоби вшанувати пам'ять голодом заморених. Це наша історія, яка сьогодні знову повторюється. І це не лише схід країни, де зараз триває наруга над українським народом. Це також новомодне слово блекаут і бомбардування зерносховищ. Це і є голодомор! Тому що гинуть мільйони людей по всьому світу, які не доотримують хліба від наших працьовитих українських рук. І цей голодомор сьогодні звершую Росія, – зазначив владика Михаїл. – Цей голодомор сьогодні невидимий і нечуваний, але завтра про нього напишуть історики».
Читати ще:«Як згадаю – волосся дибки»: 92-річна переселенка у Луцьку розповіла, як пережила Голодомор і втратила дім

Потому відбулася хвилина мовчання. Окрім того, волиняни долучилися до загальнонаціональної акції «Запали свічку». Лампадки розмістили символічно – у вигляді хреста пам’яті.
Цього року ми вдруге вшановуємо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями Росії проти українців. Трагічні події та злочини, які розгортаються у нас перед очима, демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива. Ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.
«Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!»: під таким гаслом проходить цьогорічна кампанія зі вшанування жертв Голодомору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus