USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Об’єднання українського Православ’я розпочнеться з Волині?

4 Серпня 2008 11:00
У нижньому храмі кафедрального собору Святої Трійці 1 серпня відбулися збори деканів Волинської єпархії, під час яких владика Михаїл дав настанову деканам і священикам усіляко сприяти братерським стосункам між послідовниками двох Патріархатів на місцевому рівні. Про це 4 серпня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує офіційний сайт Волинської єпархії УПЦ КП, єпископ Луцький і Волинський Михаїл розповів отцям благочинним про підсумки святкування на всеукраїнському рівні 900-ліття Золотоверхого Михайлівського монастиря та 1020-річчя хрещення Київської Русі. Учасники зборів висловили задоволення тим, що святкування відбулися на високому державному рівні, що в них взяв участь Вселенський Патріарх Варфоломій, який заявив про своє бажання і надалі сприяти об’єднанню українського Православ’я. Вони сподіваються на подальше розширення діалогу між одновірними й однокровними братами і сестрами.
Владика Михаїл дав настанову деканам і священикам єпархії усіляко сприяти братерським стосункам між послідовниками двох Патріархатів на місцевому рівні. «Слід цілковито виключити у наших взаєминах будь-які образливі вислови. Наші співбрати, які перебувають в огорожі УПЦ МП, теж сповнені бажання бути возз’єднаними з нами, але можуть вбачати інший механізм здійснення цих прагнень. Не має таких бажань лише Московська Патріархія. Ми ж повинні творити в наших парафіях і деканатах атмосферу братерства і добросусідства, як це і личить учням Христовим», – зазначив преосвященний.
Окрім цього, на зборах було порушено чимало інших питань церковного життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus