USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Врятував життя чотирьом людям: волинянин став посмертним донором

4 Травня 2023 19:24
42-річний чоловік із Нововолинська став посмертним донором для чотирьох людей.

Про це повідомив гендиректор Першого територіального медичного об’єднання Львова Олег Самчук.

«Ми пересадили комплекс «підшлункова-нирка»! Перша в Україні успішна трансплантація від посмертного донора. Врятували життя молодій мамі, медсестричці з Рівненщини. Її чоловік зараз воює. Сьогодні ми її виписуємо.

І це ще не все! Крім комплексу «підшлункова-нирка», наші лікарі пересадили ще легені, серце і печінку. Рекордна для України кількість трансплантацій в одній лікарні за один день», – йдеться у дописі.

Операції виконували команди трансплантологів Першого медичного об’єднання Львова, пересадити підшлункову – надзвичайно вибагливий орган – їм допомогли колеги з клініки «Феофанія».

Як додає Олег Самчук, пацієнтку, яка отримала комплекс, звуть Оленою. Їй сьогодні виповнилося 33 роки. З дитинства мала діабет, підшлункова не виробляла інсулін. Після народження донечки відмовили нирки. Наразі з нею все чудово. 9-тигодинна операція минула успішно. Донорські органи працюють.

Чоловік Олени – військовий. Його відпустка збіглася в часі з операцією дружини. У лікарню він примчав просто з фронту. Чекав під операційною. Лкарі щасливі, що змогли подарувати здоров’я дружині того, хто нас захищає.

Крім Олени, вдалося допомогти ще трьом людям. Легені отримав чоловік з Донеччини. Три роки він жив на кисневій підтримці.

Печінку трансплантували жителю Закарпаття. Він пережив сім внутрішніх кровотеч за кілька місяців. Це був його останній шанс вижити.

Серце дісталося львів’янину. На свій рятівний орган чоловік чекав рік.

Донором для них став 42-річний чоловік, який помер внаслідок інсульту. Медики Нововолинської лікарні констатували смерть мозку. Родина погодилася на донорство.

Як ми писали, у Дитячій лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова провели унікальну операцію – пересадку шкіри однорічному хлопчику від посмертного донора. А 19 січня у Волинській обласній клінічній лікарні провели дві пересадки нирок. Донором став 52-річний чоловік з Ратнівщини, який помер унаслідок травми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 5 Травня 2023 08:42
Які круті люди! А в першу чергу - родичі хлопця, який став донором. Царство небесне йому. Велика подяка лікарям!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus