USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Об’єкти харчпрому та торгівлі Любомльщини оштрафували на 12 тисяч гривень

10 Грудня 2008 16:54
117 штрафів на суму понад 12 тисяч гривень – такі результати перевірки об’єктів, які мають відношення до реалізації харчових продуктів на Любомльщині. Про це 10 грудня повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
За словами головного санітарного лікаря Любомльського району Миколи Гуняги, санітарно-епідеміологічна служба краю перевірила 221 об’єкт санепіднагляду, з них 5 об’єктів харчової промисловості, 41 – громадського харчування, 170 торгових точок, 3 харчоблоки лікувальних закладів, будинок-інтернат в селі Руда. Окрім позитиву, ревізія виявила чимало порушень.
 
«Йдеться, зокрема, про реалізацію товарів із пройденими термінами придатності, відсутність документів, що засвідчують безпечність та якість продуктів харчування, незадовільний санітарний стан торгових залів та складських приміщень, відсутність погодження асортименту харчових продуктів відповідно до забезпечення магазинів холодильним та торговим обладнанням, прийом на роботу працівників без пройденого медичного огляду, відсутність у працівників санітарного одягу та предметів для дотримання особистої гігієни», – уточнив Микола Гуняга.
 
Також, за його словами, потребує поліпшення благоустрій прилеглої території біля торгових точок. За результатами перевірок на винних у порушеннях санітарного законодавства накладено 117 штрафів на суму 12 577 гривень.
 
Окрім того, за порушення санітарних правил на об’єктах харчової промисловості, громадського харчування та торгівлі, невиконання пропозицій актів санепідслужби, постанов тимчасово, до усунення недоліків, заборонялася експлуатація 38 об’єктів. 14 осіб, які не пройшли медогляду, були відсторонені від роботи. З реалізації із пройденим терміном придатності та через відсутність документів про безпечність та якість вилучено майже 630 кілограмів харчових продуктів.
 Головний санітар Любомльщиниз запевнив, що з особливо злісними порушниками вестиметься жорстка робота по наведенню порядку – важелів впливу для цього достатньо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus