USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Обирай житло: безпечне помешкання – спокійне майбутнє*

28 Травня 2019 10:34
Що є складовою комфорту? Звичайно, це спокій, зручність, ненав’язливість. Комфортно – це коли тепло і затишно. А ще – безпечно. Зазвичай всі ці нюанси, коли вони присутні в нашому житті, ми не помічаємо. Але ці складові дуже важливі і їх, однозначно, треба враховувати під час вибору нового житла, аналізуючи наявні варіанти.

Щоб жити в комфорті

Якщо говорити про безпеку, то варто зазначити, що це не тільки надійне будівництво, хороша електропроводка (щоб в майбутньому не горіли прилади), якісний котел, який не зіпсується (це ж газ!). Це й щоденна особиста безпека від злочинів.

Тому, якщо ви відповідально плануєте обрати свою нову квартиру, маєте завчасно подбати про збереження свого майна та життя. Підпал авто, пограбування, квартирні крадіжки – майже щодня у поліцейських зведеннях декілька таких повідомлень.

Все більше лучан приходять до висновку, що відеоспостереження на території, надійні вхідні двері до під’їздів, домофони – це не примха, а вимога часу і запорука їхнього спокійного життя. Щоправда, дозволити собі встановити такі системи «з нуля» можуть не всі: подібні технічні рішення коштують недешево. Проте є варіанти, коли разом з квартирою ви купуєте і безпечну територію.

Тож, якщо ви обираєте квартиру і цінуєте свій комфорт і спокій – детально проаналізуйте можливі варіанти на ринку на предмет безпечності.
Які є варіанти

Безпека в новобудовах може мати декілька складових. Це може бути повністю огороджений двір, цілодобова охорона, встановлена система відеоспостереження, пропускна система і навіть вхідна група з постом охорони. Зазвичай останній пункт притаманний більше для мегаполісів, а в Луцьку менш присутній в дворах багатоквартирних будинків.

Отже, розглянемо дещо детальніше. Двір може бути повністю огороджений по периметру. Відповідно, двір закритий для сторонніх, що знижує ризик незаконного проникнення. Також в’їзди та виїзди можуть бути обладнані воротами, шлагбаумом, постом охорони, кодовими замками.
Якщо немає охорони, то двір часто обладнують камерами відеоспостереження. Їх встановлюють по периметру і у місцях загального користування: в’їзд на територію, вхід до під’їзду, стоянки автомобілів, часто камерами обладнують сходові клітки чи входи до ліфтів або безпосередньо в самому ліфті. Фахівці, які встановлюють такі системи безпеки, спеціально прораховують, щоб не було «сліпих зон» - місць, куди не досягає сигнал відеокамер.

Ще один варіант безпеки – консьєрж в під’їзді. Щоправда, чи потрібен він в будинку, мешканці мають вирішити самі. Дехто вважає цю посаду пережитком минулого, проте сьогодні консьєржем може бути охоронець, який відповідає за систему відеоспостереження, відмінне функціонування сигналізації, системи датчиків та пропускної системи.
Крім того, до безпеки можна віднести і обладнання будинків різними датчиками, які будуть повідомляти мешканців про ризик виникнення пожежі чи аварію інженерних систем.

Варто пам’ятати, що всі описані вище заходи покликані зберегти життя і здоров’я мешканців квартир та їхнє майно.

ЖК «Caramel Residence»

Будівельна компанія ЛДБК працює на ринку житлового будівництва ось уже 20 років. Йдучи в ногу з часом, тут використовуються найновіші технології будівництва, впроваджуються інноваційні рішення. Тому закономірно, що питанню безпеки майбутніх мешканців, забудовник приділив чимало уваги, щоб майбутні мешканці та їхні діти почувалися впевнено і спокійно у власному дворі та помешканні.
ЖК «Caramel Residence» - це сучасний житловий комплекс, який зводиться у Луцьку на вулиці Конякіна. Ця новобудова – втілення якісного і відповідального будівництва, адже тут використовуються безпечні та надійні матеріали, сертифіковане обладнання. В цьому ЖК продумане все до нюансів, і, звичайно, питанню безпеки відведена не остання роль.

Територія комплексу закрита від сторонніх, обладнана системою відеоспостереження. Також передбачений контроль в'їзду автомобілів на територію. Крім того, на прибудинковій території та в громадських місцях буде якісне освітлення. Сучасні цифрові технології дозволяють забезпечити спокій мешканців низкою технічних рішень. Так, в під’їздах – надійні броньовані двері, обладнані домофонами та встановлені відеокамери.
Все це вже діє і працює на території, оскільки перший будинок уже зданий і тут мешкають щасливі власники.

Решта будинків, як і заплановано, теж будуть здані у визначені терміни.

Довідково:

«Обирай житло» - спільний проект Будівельної компанії ЛДБК та Інформаційного агентства Волинські Новини, покликаний допомогти правильно обрати волинянам помешкання для комфортного майбутнього і не помилитися з вибором. Всі нюанси вибору житла від перевірки документів компанії-забудовника до економічних підрахунків вартості майбутніх комунальних послуг - в серії статей на шпальтах видання. Ми - за чесне і відповідальне будівництво, адже ми зводимо наші будинки для того, щоб у них вирувало життя, і нам не байдужа наша репутація. Секретами правильного вибору ми будемо ділитися з читачами, щоб вони аналізували інформацію та не потрапляли в пастки аферистів і завжди вмикали критичне мислення напередодні відповідального вибору - купівлі власної квартири.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus