USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Обзивала «шльондрами» та «виродками»? Що кажуть про луцьку вчительку, яку звинуватили у роздяганні дівчаток

16 Квітня 2021 13:14
Днями волинську спільноту збурила інформація у соцмережах. Йшлося про те, що буцімто в одній з луцьких шкіл вчителька змусила учениць роздягтись до спідньої білизни, бо ті, мовляв, порушили дисципліну. У поліції факт оголення дітей не підтвердили. Утім, учні школи, а також свідки події погодились розповісти Інформаційному агентству Волинські Новини деякі подробиці зі шкільного життя.

Так, інцидент трапився 15 квітня у 8-В класі Луцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 15. У соціальних мережах почали стрімко поширювати інформацію про те, що буцімто вчителька математики Лілія Волога змусила двох дівчаток роздягнутися до спідньої білизни, аби знайти у них «вейп», який учениці нібито, кажучи мовою підлітків, «парили» у класі.
Інформаційне агентство Волинські Новини зателефонувало до директора навчального закладу Олега Гребенюка, аби взяти у нього роз’яснення щодо скандальної ситуації.

У коментарі виданню керівник школи відповів, що, мовляв, станом на 16 квітня, у ситуації розібралися, а інцидент не підтвердився.

«Сьогодні у мене була зустріч із батьками цих дітей. Під час зустрічі були присутні всі сторони інциденту: і представники ювенальної превенції, і міського управління освіти, і керівництво школи, і батьки, і учні. Ми всесторонньо розглянули ситуацію. Вона (ситуація, – ВН) роздута і придумана. І батьки, і учні, навпаки, хочуть, аби вчителька продовжувала свою роботу. А в школі різні інциденти трапляються щодня. Але вони не мають абсолютно жодного відношення до того, що роздули навколо цього. Звичайне адміністративне правопорушення дітей, прізвища яких я також не хочу називати, бо постійне нагадування про подію – також травма для цих учнів. Преса, зокрема два волинських інтернет-видання, інформацію перекрутили, перебільшили і додумали. Наразі батьки дітей учасників інциденту поїхали у офіс інтернет-видання, яке поширило неперевірену і дещо перебільшену інформацію, із вимогою спростувати інформацію. Претензій жодна зі сторін конфлікту не має. Батьки обурені безвідповідальністю деяких представників преси», – зазначив Олег Гребенюк.

Сама ж вчителька перебуває у стресовому стані і ситуації не коментує.

Водночас, розповісти про інцидент погодилась мама одного з восьмикласників, який запевняє, що був свідком. Щоправда, аномімно, аби у подальшому підліток не зазнавав тиску від однокласників.

«Мені дитина розповіла, що ситуація була наступна: коли вчителька зайшла до класу, кабінет був весь в диму чи то у парі з електронних цигарок. Учні на останніх партах курили. І почався конфлікт. Вчителька почала із ними сваритися, вимагати показати їй та віддати ті цигарки. Дівчатка відмовились це робити, почали пащекувати, мовляв, «нам що, роздягатися?». І самі почали демонстративно це робити, загострюючи і без того конфліктну ситуацію. За кілька хвилин після цього інформація полетіла у соцмережі», – каже лучанка.

Водночас, теперішні та колишні учні школи погодились розповісти Інформаційному агентству Волинські Новини деякі шокуючі подробиці із шкільного життя. Враховуючи, що усі коментатори – неповнолітні, редакція залишає за собою право не вказувати імен та прізвищ дітей.

Коментарі від учнів подаємо без змін.
Натомість, у пресслужбі поліції Волині повідомили, що у ситуацію швидко втрутилися працівники ювенальної превенції. Сьогодні вранці інформацію про це зареєстрували в журналі єдиного обліку заяв та повідомлень, також у навчальному закладі зібрались усі сторони інциденту.

«Факт роздягання не підтвердився. Від батьків трьох дітей надійшли заяви, що вони не бажають розвивати цю подію далі та розберуться з усім самостійно. Також не хочуть, аби їхніх дітей опитували та відбирали в них пояснення. У подальшому це питання більше не підніматимуть», – розповіла керівниця сектору ювенальної превенції Луцького РУП Олена Лесь.

Поліцейські провели профілактичні бесіди з дітьми, батьками, вчителями, аби в майбутньому схожі ситуації не допускались.

Водночас, 16 квітня до редакції видання ІА Конкурент звернулися батьки постраждалих 14-річних дівчат. Кажуть, інформація, яку поширили – сильно перебільшена: конфлікт був, але «ніхто нікого не роздягав».

Мама однієї з дівчат Оксана впевнена, що «роздягання чи ще чогось такого не було взагалі». Вона говорить, що на дітей через цей конфлікт тиснуть і школярі, і батьки з 15-ї школи. Про те, що насправді відбулося, їй розказала власна дитина.

«В школі проходив день самооборони, і була евакуація. Це вже був останній урок, по коридору ішла наша учителька математики Лілія Володимирівна, і побачила у класі дим. Це була електронна сигарета. Вчителька злякалася за дітей, бо думала, що пожежа. Вона зайшла в клас. Це відбувалося у класі. Діти неправі однозначно. Вона просто звернулася до них, щоб вони пояснили, що сталося. Діти почали казати «ми нічого не робили». Потім стало відомо, що вони курили цю сигарету в класі. Вона попросила їх віддати, вони сказали, що немає. Там ще хлопці з ними були, і, очевидно, дівчата їм передали тут сигарету, щоб її винесли з класу. Вчителька попросила всіх вийти, і залишитися дівчатам утрьох, щоб вони вивернули кишені. Все. Більше нічого не було. Це все перебільшено», – емоційно розповіла мама.

Її підтримав і батько іншої дівчинки Петро.

«У цій ситуації вчителька була права. Можливо, вона десь накричала на дітей чи ще щось... Теперішні діти – на них не тільки треба кричати, тому що безпрєдєл робиться. На сьогоднішній день не було ніяких неправомірних дій зі сторони вчительки. Моя дочка там була. Але факту роздягання дітей не було. Вчора після школи зразу ж мені дочка подзвонила і все розказала. Вдома ввечері ми ще мали розмову, і все я знаю від неї», – говорить батько.

Батьки кажуть, що вдома провели виховну бесіду зі своїми доньками, а до педагога чи школи претензій не мають. Хто поширив інформацію про нібито роздягання у соціальних мережах – вони не знають.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Авжеж Показати IP 16 Квітня 2021 13:42
Інформацію про дітей не надаємо, бо вони неповнолітні, можуть робити що їм заманеться, а інформацію про вчительку надаємо щоб її і далі "обгаджували". 8 клас - це якраз той вік коли діти стають неуправляємі, не слухають батьків та вчителів, проте дуже чудово всмоктують як губка всю гидоту з ЗМІ та інтернета, з розповідей між однокласниками. Раніше від цієї ситуації рятував батьківський пасок, а зараз в нас "демократія" і дітей можна "нищити на корню" "демократичними методами". Абсолютно вірю що дівчата могли самостійно роздягтися щоб "принизити" вчителя.
Колега до Авжеж Показати IP 16 Квітня 2021 15:18
повірте, це зараз такі закони дурні, що просто ЗМІ не мають права давати інформацію про неповнолітніх без згоди батьків. Пам'ятаєте інцидент з танцюючими на могилах школярами? Там журналісти не заблюрили обличчя підлітків - досі вигрібають за це.
Таки так до Авжеж Показати IP 16 Квітня 2021 15:30
А якби вчителем був чоловік, то дівчатка з 8 класу розповіли б батькам і в інтернеті страшні подробиці про домагання. А насправді ви ж розумієте, що це брехня.
Я Показати IP 16 Квітня 2021 13:45
Хоч одні адекватні батьки. А то зробила вчителька зауваження - вже істерика,бо у моєї 17-річної дитинки через це моральна травма.
Луцьк Показати IP 16 Квітня 2021 13:51
А хто за наклеп тепер буде вибачатись перед вчителькою?
Василь Показати IP 16 Квітня 2021 14:08
Шустра малеча. Треба,щоб батьки їм "впарили" і добре!!!
Отакої Показати IP 16 Квітня 2021 14:10
Зло інтернету у всій красі."Віртуальний"світ захоплює мозок,особливо який піддається маніпуляціям,вірніше,вже захопив.
Анонім Показати IP 16 Квітня 2021 14:10
Точно ясно, що грамотно писати та будувати речення українською у цій школі не навчили нікого
Сергій Показати IP 16 Квітня 2021 14:11
Респект та повага. Невже ще не перевелись нормальні вчителі. Коли батьки не слідкують та не виховують своїх чад, то мусять не байдужі вчителі. А тим, кому пофіг, то просто терплять і не звертають уваги, тоді ніякої поваги, діти лізуть на голову, на уроках займаються Бог зна чим. Хай договорюють "дівчатка" до кінця як "вчаться" в школі.
Людина Показати IP 16 Квітня 2021 14:21
Прикро, що стільки бруду про вчителя. Вона 35 років НАВЧАЄ. Що мала зробити?А як би пройшла і не втрутилася, то була б доброю і милою? Чи усім батькам класу до вподоби, що діти палять? Ці ж діти можуть не лише пащикувати до вчителя, але й знущатися з однокласників. А вчитель нехай робить вигляд, що нічого не відбувається??? Чому діти принесли до школи електронні цигарки? Можна подумати, що їхні батьки нічого не знають. До чого ми йдемо???
Анонім до Людина Показати IP 16 Квітня 2021 18:41
Ви праві, якби вона просто зробила вигляд, що не побачила, якби їй дійсно було байдуже - тоді була б милою вчителькою, все було б добре. Курили в школі діти, а цапом відбувайлом зробили вчительку. Я - на стороні вчителя.
Miss Показати IP 16 Квітня 2021 14:24
Дорогі батьки! Виховуйте себе, виховуйте своїх дітей і все буде добре, або дуже добре.
Анонім Показати IP 16 Квітня 2021 14:58
Зараз таких "діток" у школі дуже багато, відчуття вседозволеності і безкарності у них в поведінці є домінантним. Співчуваю вчителям, хоча я зовсім не вчителька, а мама учениці, яка ходить в школу, щоб вчитися, а не протирати штани. Раніше за жахливу поведінку виганяли зі школи, ніхто з цим не церимонився, тому батьки більше цікавилися поведінкою їх дітей і були більш відповідальними, на уроках була дисципліна, хто не хотів вчитися, той сидів тихо, а тепер хулігани верховодять у школах і на уроках, добре, якщо вчитель має стальний характер і здатний з цим справитися, проте в більшості випадків страждають нерви вчителів і учні, які хочуть отримати знання, втрачають дорогоцінний час. Я думаю, що за хуліганську поведінку треба виганяти зі школи, як колись.
555 Показати IP 16 Квітня 2021 16:31
Висвітліть інформацію про батьків цієї школоти, так буде ефективніше.
Колега до 555 Показати IP 16 Квітня 2021 18:00
дайте контакти! Або вкажіть прізвища!
111 Показати IP 16 Квітня 2021 16:37
В ЦІЙ ШКОЛІ ДІТИ НА ПЕРЕРВІ НА СТУПЕНЬКАХ ШКОЛИ КУРЯТЬ ШКОЛЯРІ І НІХТО НІЧОГО ЇМ НЕ ГОВОРИТЬ.
Євробидло до 111 Показати IP 19 Квітня 2021 13:29
Ну і шо???? Я як вчився в одній із гімназій міста - то ззаду на сходах теж курили.....думаю і зараз курять так само.
qwer Показати IP 16 Квітня 2021 23:27
А шо то за два інтернет видання, які роздули з мухи слона?
Уважний до qwer Показати IP 18 Квітня 2021 12:44
Конкурент і Волинь 24
Голова Показати IP 17 Квітня 2021 17:22
Тепер все ясно. Дівчатка просто обкурилися і самі почали роздіватися. Зайшла би вчителька пізніше то застала б оргію. І розлетілося б соцмережами про кекс вчительки з неповнолітніми.
Анонім Показати IP 17 Квітня 2021 20:13
ПЯк у 8 класі можна так безграмотно писати? таке враження, що дівки не вчилися 8 років грамоти, а твльки курили вейп
Євробидло Показати IP 19 Квітня 2021 13:28
Цікаво подивитися на тих дівчат.
Володимир П. Показати IP 22 Жовтня 2023 04:37
Я добре пам'ятаю цю вчительку. Вона дішила наш клас на 3 ряди (відповідно 3 групи парт в класі): "ряд нормальних", "ряд напівнормальних" і "ряд дибілів". Вона кидалась крейдою , тряпками і дозволяла собі бити учнів. Вже тоді я розумів, що з такою поведінкою - щось не так, але в 90-х (коли я навчався) було в принципі повно гівна кругом: і на вулиці, і в телевізорі. Тому той треш, що відбувався в школі - виглядав нормою. Щодо дівчат - у Лілії Володимирівни завжди були садистські схильності до приниження гідності. З моїми однокласницями вона і не те виробляла (але не хочу цей бруд виливати через стільки років). Одним словом - ця давно морально деградована людина має перестати іменуватись вчителем

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus