USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У луцькій школі знепритомніла школярка

18 Грудня 2015 19:00
Неприємний випадок стався днями у ЗОШ № 15 у Луцьку: у навчальному закладі знепритомніла дев’ятикласниця. Отямилася вона після приїзду «швидкої».

Свідки розповідають, що шкільний медпункт у цей час був зачинений, а допомогу надавали сторонні люди, а не персонал школи і медпункту.

Натомість директорка школи це навідріз заперечує і переконує, що дівчинці вчасно надала допомогу саме медсестра.

Про цей випадок повідомив волинський журналіст Андрій Герасимчук на своїй сторінці у Фейсбуці.

Так, з його слів, 16 грудня, коли він йшов проспектом Грушевського, обідньої пори, його перестріли школярі. Вони попросили зателефонувати в «швидку», оскільки в школі стало зле одній з учениць, а медики довго не їдуть. Крім того, каже він, діти переконували: поки «швидка» була в дорозі, ніхто їй першої медичної допомоги не надавав.

«Забігаю у школу і починаю надавати ПМД. Тут приїздять «мега»-лікарі, які не те, що не можуть знайти нашатир, а навіть не знають, як перенести дитину до карети швидкої (до речі, бригада №5). Разом з батьком дівчинки несемо з третього на перший до шкільного медпункту (лікарі за нашими спинами). І от ще прикол – медпункт – зачинений. Опущу подальшу лірику і розгортання ситуації», - пише в дописі Андрій.
Згодом в коментарі кореспондентам Інформаційного агентства Волинські Новини Андрій підтвердив, що двері медпункту на той момент, коли принесли непритомну дівчину, були зачинені, й довелося ледве не вибивати двері. По тому, каже він, прибігла директор з медсестрою і почали шукати звичайний нашатир.

В обласному центрі екстреної медицини і катастроф підтвердили, що виклик «швидкої» у ЗОШ № 15 таки здійснювався. Згідно із записами, спершу подзвонила вчителька, а згодом подзвонив чоловік (очевидно, Андрій), який запитував, чому не їде довго швидка. Власне, згідно із записами журналу, машина приїхала на місце виклику за 8 хвилин, + ще хвилина-дві, щоб піднятися на третій поверх. Тож, ймовірно, ці хвилини дітям і здалися як півгодини. Але, каже Андрій, хвилює наступне: незважаючи на те, коли приїхали медики, дівчинка була ще непритомна, і за його свідченням, кваліфіковану допомогу їй не надавали.

Іншу версію подій викладає директор навчального закладу – Світлана Романюк. З її слів, саме вона викликала «швидку», а першу медичну допомогу надавала медсестра, яка одразу ж прибігла на місце з нашатирем і корвалолом.

Натомість, каже, чоловік, який представився журналістом, поводив себе агресивно, кричав і, каже вона, ймовірно, був нетверезий.

Андрій пояснює: він не був у стані алкогольного сп’яніння, а діяв на емоціях, побачивши, що непритомній дитині ніхто не може надати допомогу. Крім того, у відповідь на звинувачення директорки у неадекватній поведінці, він, переконує, пропонував викликати поліцію. Та все обійшлося без правоохоронців.

В результаті, спільними зусиллями, дівчинку привели до тями. Як пояснює Світлана Романюк, минулого тижня дев’ятикласницю госпіталізовували до лікарні зі струсом мозку, де вона перебувала декілька днів. По тому, як їй закрили лікарняний, вона прийшла до школи, де дівчинці стало зле. Крім того, запевняє вона, у дівчинки часто виникають проблеми зі здоров’ям.

Очевидно, що працівники медкабінетів мусять бути постійно готовими до подібних випадків. Відтак, ситуації, коли медкабінет зачинений взагалі не повинні виникати. Зі слів директора школи, медсестра була в приймальні, вона надала необхідну допомогу, прибігши одразу із нашатирем та корвалолом, а кабінет буває зачинений на триваліший час лише тоді, коли вона, згідно зі своїми посадовими обов’язками, відбирає проби їжі у шкільній їдальні. Крім того, каже вона, коли школярці надавали допомогу, були присутні й родичі дівчинки, тож фактично, зі слів директорки, конфліктну і надзвичайної події не було.

Натомість Андрій Герасимчук наголошує: у школах навчаються діти, саме вони заслуговують найкращої опіки, уваги і умов. І ситуаціям, коли непритомній школярці надають в школі першу допомогу сторонні люди з вулиці, взагалі не має бути місця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 46
тиць-здиць Показати IP 18 Грудня 2015 19:11
тест на вагітність не робили?
Дописувач Показати IP 18 Грудня 2015 19:17
І тільки *рятівник-журналіст*все вмів і все знав. Вас почитати і послухати по телевізору- так взагалі можна здуріти.
!! до Дописувач Показати IP 19 Грудня 2015 17:20
Він певно з того "Куреня" виходив!!!
Анонім Показати IP 18 Грудня 2015 19:21
Прочитавши статтю журналіста,вже видно хто він і які його наміри.А який він приклад подаає дітям?Одні мати.І хто він такий,щоб говорити таке про лікарів чи вчителів?Сплошний піар.Дивно,що ніяких фотографій бездіяльності медсестри і вчителів він не зафіксував.А він же журналіст.Це для нього природньо,щоб під рукою завжди був телефон чи фотоапарат.
Анонім до Анонім Показати IP 18 Грудня 2015 20:22
А ты сам внимательно читал статью? Сомневаюсь, ибо из цитаты "Згодом в коментарі кореспондентам Інформаційного агентства Волинські Новини Андрій підтвердив, що двері медпункту на той момент, коли принесли непритомну дівчину, були зачинені йдовелося ледве не вибивати двері. По тому, каже він, прибігла директор з медсестрою і почали шукати звичайний нашатир." следует то, что ни директор школы ни медсестра НЕ ЗНАЛИ о случившемся. И, вообще, 1)какого лешего они ее переносили на иное место, что, в данном случае, опасно для ее жизни? 2)как следует из приведенной мною цитаты, медсестра находилась в здании школы. В чем именно заключается ее вина? 3)"і почали шукати звичайний нашатир" - а кто либо может сказать, что именно в данном случае должна делать медицинская сестра? ПС. Надеюсь на то, что ты сам понимаешь, что мой пост - просто уточнение твоего поста.
так до Анонім Показати IP 19 Грудня 2015 17:22
повністю з вами згоден!!!
Анонім Показати IP 18 Грудня 2015 19:26
То все фігня в 19 школі взагалі медсестри то нема. то взагалі нема а лЕВЧЕНКУ пофіг... Д О С Т А Л О ....
мамуся Показати IP 18 Грудня 2015 19:28
Медичний працівник в школі є, але часто в них п'ятихвилинки. Тому вони часто зникають. А якщо діти вчаться в другу зміну, то ціла катастрофа. В обідню пору чи десь о третій білий халат зникає. А що там далі до шостоі чи сьомоі , чи голова болить чи що трапилось якось нікого не цікавить
Анонім до мамуся Показати IP 18 Грудня 2015 20:24
А сколько времени должен работать "Медичний працівник"? Иными словами, если школа работает в две смены, то в школе должны работать, как минимум, две медицинские сестры.
мамуся до Анонім Показати IP 18 Грудня 2015 21:24
Згідна,що повинно бути дві медсестри. А де так є?
Анонім до мамуся Показати IP 18 Грудня 2015 22:03
Причем, по большому счету, две медсестры в каждую смену. Например, в рассматриваемой ситуации быстрее всего медсестра отлучилась со своего кабинета для решения каких то административных задач (появилась вместе с директором школы).
Я Показати IP 18 Грудня 2015 19:30
медицина катастроф - це просто катастрофа!!!
Анонім Показати IP 18 Грудня 2015 19:50
І я не я і хата не моя...... І медсестра була, і швидка приіхала чуть не за хвилину, фантазіі на вільну тему!!!!! А журналіст молодець, що викривае........
Анонім до Анонім Показати IP 18 Грудня 2015 20:27
А що він викриває? Только без бла, бла, бла.
Анонім до Анонім Показати IP 20 Грудня 2015 17:25
"Журналіст" бачив те, що хотів "бачити"!!!!!!!. Це достойний нащадок Путіна. Об’єктивна людина ніколи б таких дурниць не написала. Особливо боляче читати перекручені факти, коли ти є їх свідком!!!!!!!!! А людина, від якої тхе спиртним (ще не перегаром, а щойно влитим у середину горла), яка не чує того, що їй кажуть і не бачить, того, що є насправді стає "викривачем", героєм дня. Ех, ви, недостойні достойники!!!! Знавці обставин!!!! Пупи інформації!!!! Ви знайшли кішку у темній кімнаті тоді, коли її там не було!!!!!!!!!!!!!!!
Василь Показати IP 18 Грудня 2015 20:13
Не треба ла-ла-ла! Так, в державі бардак, тому він є кругом. Але для чого таке писати, кому воно потрібне? Діти з мобільними телефонами вибігли на вулицю просити журналіста, який невідомо з якої причини там з'явився. Не маразм, ні?! В 99,9% дітей є мобільні телефони, до того ж круті. А тут треба шукати? Всім одночасно зле стало? Чому в черговий раз тримають людей за ідіотів? Можливо й медсестри не було на місці, бо на неї теж купу обов'язків поклали. В держави є можливість оплачувати 2-3 ставки медсестри в школі? Коли все скорочується, то всі мовчать, а тут раптом загорланили. Так, швидка може їхати довго, але такого щоб довго шукали нашатиря ще ніколи не було і бути не може. Я теж багато кого люблю покритикувати, але за діло. В даному випадку казочка ну ніяк не складається. Наступного разу готуйтеся ретельніше, пане "журналіст".
Юлія до Василь Показати IP 18 Грудня 2015 23:38
Буваю свідком ситуацій, коли людині стає зле. Дорослі оточуючі стають безпомічними і безпорадними - не знають, що робити, як діяти. Не знають, що з мобільного безкоштовно можна викликати швидку, набравши 103, не знають, як надати парамедичну допомогу. Так це дорослі. А тут - діти. Звичайно, розгубились, звичайно, питають кожного першого, як і що робити.
Просто лучанин до Василь Показати IP 19 Грудня 2015 10:06
99.9 є мобільні телефони. Як часто ти якщо десь працюєш прислухаєшся до слів неповнооітніх осіб? Загрузи статистику скільки випадків,коли діти бавлячись викличають швидку,міліцію чи пожежну? Перш ніж шось ляпати вдумайся в свої слова, йол*пе, на дітей не звертають увагу навіть часом рідні батьки. Піар журналіст а на фоні непритомної дитини??????? Шо ви мелите ?????? Фото,відео....???? Він ще б бл**ть селфі мав напевно зробити і лайкі рахувати. Державні установи, знахабніли своїм ставленням. Те що не могли надати допомогу цілковита правда. Оскільки зараз окрім як сидіти Вконтакті наші люди нічого й не знають. Медпункт зачинений? - а що в ньому є? Медстра яка працює за 1300 ? Та вона б зрадістю змінила напевно ту роботу.
справедливість Показати IP 18 Грудня 2015 20:21
Підтримую"Я"
Мама Показати IP 18 Грудня 2015 21:01
Такий дешевий журналіст- одна назва від нього. Хоч би трішки тямив у медицині! А медики в школі років20 на одному ентузіазмі працюють.
Анонім Показати IP 18 Грудня 2015 23:06
Разом з батьком дівчинки несемо з третього на перший до шкільного медпункту (лікарі за нашими спинами)... А батко звідки взявся? Це перше. Подруге, чому просити моб. на вулиці? У всіх учнів є телефони. І не повірю, щоб швидка не підїхала, там їхати дві хвилини. Щось не пляше в статті.
Ольга Показати IP 19 Грудня 2015 00:54
Мене дивує завжди, як приїжджає швидка. Люди бігають, благають про допомогу... А вони, спокійні, повільні.. ледь сунуть, свинота В Лікарню в приймальнє відділення завезли мою маму, з кровотечею, лікар серед ночі сказав забирайте її куди хочете, місць вільних немає, сам я їй нічого не допоможу, я сам на чергувані, а їй ще може стати гірше. А швидка сказала, ми назад не возимо... санітарка приймальнього відділення почала вимагати, щоб віддали візка мамі 75 років і вона не ходить і що робити в гуманній країні в самій хорошій міській лікарні номер два. о 3 годині ночі? Замовити таксі, але її просто навіть не можна туди положити. Виявляється, швидка за сто гривнів може завести до дому. А якщо у мене немає сто гривнів? То що тоді? Де її подіти, куди положити? Вірити, плакала від болю і розпачу. І така мене злість взяла, що хотілося спалити лікарню, лікарів... Та мабуть може зрозуміти це тільки той, хто попадав у подібну ситуацію.
таня до Ольга Показати IP 19 Грудня 2015 17:34
В тому то і діло,що на одному місці сидять по 20 років і не працюють.Тому і сидять.І ніхто іх нечипає.Добре сидіти коли ніхто не трогає,нічого не робити і получати навіть і 1300.
? Показати IP 19 Грудня 2015 01:52
В цій школі не так давно "бідна медичка" при скарзі дитини на біль в животі накормила її но-шпою і відіслала до класу. Не переконалась, що дитині стало легше. ЗГІДНО ІНСТРУКЦІЇ вона повинна була дати М"ЯТНУ ТАБЛЕТКУ, СПОСТЕРІГАТИ за станом дитини, за необхідності повідомити БАТЬКІВ та ВИКЛИКАТИ ЛІКАРЯ ! Тяжко працювати в школі - є вакансії в стаціонарі ! Але ж там - КОНТРОЛЬ !
Анонім Показати IP 19 Грудня 2015 09:46
А что такое - мятные таблетки? Их сейчас выпускают? А если выпускают, то какое отношение они имеют к болям в животе? А под "СПОСТЕРІГАТИ" ты понимаешь - посадить напротив себя и непрерывно смотреть на нее?
валя Показати IP 19 Грудня 2015 10:01
Хочу сказати не всі лікаріі такі погані але складається думка що більшість з них точно не на своєму місці.в мене був випадок з викликами швидкоі яка доіждала бог зна скільки аколи прибула ,,карета,,то ще сталимені робити повчання як треба поміряти рівень цукру (бо діабет) а самі тільки з третього разу це зробили.а потім висадили на дорозіпрямо біля міськ лікарні(бо будуть сіарити іх бо вони зараз розділені на невідкладну ішвидку).і це не іхня робота.так. люди живіть довго іне хворійте а то ніхто нікогорятувати не буде.а в обласній так взагалі мені сказав лікар Бойко що якби я свою матір привезла на носилках то він можливо іі і полоклав би на обстеження (діабет і ледве самі довезли до лікарні поки ,,швидка,,прибуде)а так в нього немає місць а вірніше це напевно я додому до нього прийшла.іпросто сказав нічого страшного вона ж ходить закрив двері і пішов.отакі в нас ,,лікарі,, милосердні людяні ,,справжні люди,,
Анонім до валя Показати IP 19 Грудня 2015 10:27
А вас і треба сіарити
валя до Анонім Показати IP 20 Грудня 2015 10:12
А сіарити це що на нормальній мові вибачте будь ласка ?наші ширі добрі люди і виховані такі і культура аж ,зашкалює,,тобто плювати на людей зараз в темі ви напевно не один із нас...
Анонім Показати IP 19 Грудня 2015 10:13
а я в школі часто непритомніла, з першого класу: коли кров брали, або коли забувала поснідати зранку... Якщо поряд були дорослі - завжди допомагали, а от діти лякались не на шутку, кучкувались збоку, дивились, шушукались, якісь казки вигадували...
Анонім до Анонім Показати IP 19 Грудня 2015 10:15
А цей журналіст такого кіпішу наробив - мабуть, ніколи не бачив непритомну людину, також перелякався...
дивно Показати IP 19 Грудня 2015 11:41
що в школі в учнів не було мобилок тому побігли на вулицю дядька з телефоном шукати
Обурення!!! Показати IP 19 Грудня 2015 12:47
Я Вам так скажу!!! Дуже багато розвелося журналістів,яким немає роботи і тільки шукають до чого причепитися!!! Я взагалі обурена!!!!«Забігаю у школу і починаю надавати ПМД."Яку допомогу він надавав!!!!Кричав на всю школу ,перелякав дітей,мало того був п'яним(відчувався запах алкоголю)."І от ще прикол – медпункт – зачинений".Звичайно зачинений,адже медсестра і директор(і ще майже вся адміністрація школи) були на третьому поверсі і надавали допомогу!!! Такі ситуації ,як непритомна дитина, у школах трапляються ледь не кожен день і якщо ось таке роздувати ,як цей журналіст,добиваючись якоїсь сенсації,то хоч кожен день є нова стаття!!!! Я раджу Андрій Герасимчук не вживати таких слів "бл*дь",це просто непрофесійно!!!!
аноніму Показати IP 19 Грудня 2015 16:20
ти - Д*БІЛ ? крім коментарів НІЧОГО не читаєш ? є протоколи лікування, які ПОВИНЕН знати ДИПЛОМОВАНИЙ медик, що вчився, а не КУПЛЯВ диплом !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Юля Показати IP 19 Грудня 2015 19:42
Андрій Герасимчук, респект тобі! Хоч комусь є діло до бідних діток!
казкар до Юля Показати IP 19 Грудня 2015 20:53
З Такою фантазією,як у цього журналіста,тільки книжки писати.!!!Прямо супер герой,приийшов і всіх врятував.
Георгій до казкар Показати IP 19 Грудня 2015 22:49
казкар пиши казки...
23 Показати IP 19 Грудня 2015 22:16
Якби всі так реагували, чи хоча б трішки були небайдужими, то менше проблем було б. Люди які відповідають за здоровя, за безпеку хоч трішки щось робили б. а то подумаєш дитина втратила свідомість їх же багато... Молодець Андрій.
я так думаю до 23 Показати IP 20 Грудня 2015 22:20
Дозвольте, я відкрию вам очі. Своїм коментарем ви демонструєте механізм стереотипної реакції на потік інформації. Отже, маємо якесь інформаційне повідомлення, яке ніби-то викриває бездіяльність педагогічного колективу школи та медичного працівника. Такого роду інформація, звичайно, викликає негативну реакцію, бо у всіх є діти і всі батьки турбуються про безпеку своїх дітей. І що ви робите? - ви, не вдаючись до аналізу матеріалу та коментарів, просто махаєте червоною тряпочкою, мовляв, молодець, Андрійку, ти - справжній лицар.... Вас не насторожує той факт, що Андрійко вживає ненормативну лексику у своєму матеріалі (що роблять усі інтернет-троллі для ідентифікації "своєї публіки"). Ви не маєте жодного уявлення про реальний перебіг подій і сліпо довіряєте горе-журналісту та його ракурсу. Хоча саме його неадекватна поведінка (бо ж був нетверезий) і зробила більше переполоху. В подібних матеріалах головне - зачепити негативну емоцію читача. Типовий троллізм. Саме так діють ЗМІ в Росії, розповідаючи своїм громадянам про "злочини хунти" на Донбасі - кидають кусень гнилої інформації, підживлюючи і насичуючи гниллю. Матеріал Андрія - кусень гнилої інформації. Перекрученої. Це чітко прослідковується із матеріалу та коментарів. Це навіть не жовта преса, це - тролль. Звичайнісінький інформаційний тролль. Оскільки матеріал подано однобоко, лише з уст п'яного на той час (а, можливо, й повсякчас) Андрія Герасимчука. Я так думаю.
Набридло Показати IP 20 Грудня 2015 11:25
А. Герасимчук! Варто справжньою справою зайнятись.
я так думаю Показати IP 20 Грудня 2015 20:17
Прикро, що в подібні статті вірять де-які люди. Цей матеріал - реакція неадекватного п'яного "журналіста" на слушні зауваження директора та педагогів школи. Неадекватному п'яному захотілось пограти в супермена. Коли йому зробили зауваження адекватні педагоги, "журналіст", певно, образився на них і настрочив на фейсбук матеріал. "Віддячив" за образу журналістського достоїнства... Чоловік не розуміє, що його матеріал - фуфло, даруйте за простоту мови. Прийкро, що на таке фуфло реагують люди, як на злобу дня. Або ті, хто хвалять дії Андрійка в коментарях, просто-напросто, його неадекватні друзі, так би мовити, "група підтримки". Я так думаю.
Анонім Показати IP 21 Грудня 2015 18:07
Я, вчитель історії ....на уроці якої це все сталося. Пояснюю як усе було. В середу,16 грудня 2015 р., на четвертому уроці (урок історії України) Анастасія Видерко попросилася вийти з уроку, але так, як я не випускаю учнів по одному в туалет з нею пішла Даша Мартинюк, яка таж просилася вийти. Через пʼять хвилин забігла до класу Даша Мартинюк і повідомила, що Анастасія погано себе почуває. Вона стояла на третьому поверсі біля 39 кабінету, обпершись об стіну. Я підійшла до дівчинки і запитала, що з нею приклала руку до її голови, бо подумала, що може у неї висока температура. Анастасія була дуже бліда, а чоло було гарячим. Несподівано дівчинка стала сповзати біля стіни, я її підхватила попід руки і стала кликати на допомогу учнів. Учні принесли бутилку з водою і стали поливати Анастасію. Мені принесли з класу телефон і я подзвонила до швидкої допомоги, сказавши, щоб вони привезли ноші. Зразу ж було покликано класного керівника 9-Б класу Халик Галину Григорівну, прибігли вчителі Горбачевська Ірина Михайлівна, Балясевич Лариса Ярославівна та директор нашої школи Романюк Світлана Володимирівна та медична сестра Теслюк Тетяна Олександрівна. Ми поклали Анастасію на підлогу, а її голову мені на коліна. Медична сестра дала понюхати нашатирний спирт і учениця прийшла до тями. Ірина Михайлівна накрила її своїм шарфом, бо Настю почало трясти,серце сильно билось. Медична сестра дала їй випити настій корвалолу. І тут Анастасія вдруге втратила свідомість. Її знову привели до тями, поливши водою на лице. Я знову подзвонила на швидку, бо мені здавалося, що вже пройшла година, хоча насправді пройшло декілька хвилин. Коли приїхала швидка, то я спитала, де ноші, вони промовчали. Лікар швидкої сказала, що Анастасію потрібно занести до класу. Я з цим була не згодна, бо знала що дитина може знову втратити свідомість, коли будуть її підіймати. Так і сталося Анастасія втратила втретє свідомість, коли ми її стали підіймати. Товариш сімʼї (а не її тато) підхопив дівчинку непритомну на руки. А я забігла до класу і стала зсовувати парти, як наказала лікар швидкої допомоги. Ірина Михайлівна сказала, що чоловік (товариш сімʼї) вже побіг на перший поверх і всі побігли за ним. На перерві я спустилась до медпункту, пересвідчившись що з дівчинкою все добре, я пішла на слідуючий урок. Увечерія подзвонила до класного керівника 9-Б класу і запитала про стан здоровʼя Анастасії. Галина Григорівна відповіла, що з дитиною все добре, вона спить вдома, тато відмовився від госпіталізації до лікарні. В пʼятницю Анастасія прийшла до школи. Ми обоє були щасливі з того, що з нею все добре.
валя до Анонім Показати IP 21 Грудня 2015 21:43
Ну й слава богу що все так закінчилось.
Анонім Показати IP 21 Грудня 2015 20:44
Журналістові треба менше пити....Роздув тут трагедію всесвітню! Взагалі постороннім вхід в школу забороняється особливо в теперідній час. І якщо вже дойшло діло до медперсоналу,то медсестер на кофнеренції чи п'ятихвилинки викликає начальство,а не вони самі йдуть зі школи. Попробували б ви хоч день попрацювати медсестрою,ви б і до кінця робочого дня не витримали. А сплести таку катастрофічну казку будь-хто зможе! Медсестри не нянічки щоб бігати за всіма дітьми. Якщо в школі до тисячі дітей за всіма невслідиш. І хто сказав що медсестра має сидіти тільки в одному медкабінеті????Вона по посадовій інструкції має контролювати їдальню,санітарний стан школи,а не сидіти в кабінеті і чекати всяких журналістів!
Валерія Показати IP 9 Січня 2016 16:39
Я була очевидцем цієї події оскільки навчаюсь у цій школі(8 клас) і медична сестра рідко буває на містці. Одного разу при сильних болях у животі я зайшла де саме й була медсестра, яка на моє прохання про допомогу відповіла щоб я чекала я її прочекала цілу перерву, і коли почався уроках я знайшовши одну таблетку пішла на урок і таких випадків є багато. А наша директрисса поважна Романюк С.В. справжня "випєндрьожница", покриває себе на дітей їй начхать, медики й правда й правда нічим не могли допомогти дитині.
немо Показати IP 24 Травня 2016 21:40
Я онокласник її.швидку викликала медсестра,а не діти...першу допомогу надавала медсестра, і учителька.більше половини тексту брехня...
немо111 Показати IP 24 Травня 2016 21:44
і доречі вся школа була у запасі корвалолу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus