USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Очільниця МЗС Австрії скасувала візит до РФ через російського шпигуна

9 Листопада 2018 14:32
Австрія підозрює відставного військового офіцера в тому, що той протягом десятиліть шпигував на користь Росії. Через це міністерка закордонних справ Австрії Карін Кнайссль скасувала поїздку до Росії.

Про це у п'ятницю, 9 листопада, повідомив федеральний канцлер країни Себастіан Курц. Відень тепер вимагає пояснень від Москви, пише DW.

Йдеться про полковника, чиї шпигунські дії почались в 1990-х роках, повідомив Курц, не називаючи ім'я військового. Інформація про нього надійшла від іноземної спецслужби. Віденська газета Der Standard повідомила, що йдеться про німецькі спецслужби. За даними газети Kronen Zeitung, військовий отримав за свою шпигунську діяльність 300 тисяч євро.

"Якщо підозри будуть підтверджені, то такі випадки, незалежно від того, відбуваються вони в Нідерландах чи в Австрії, не покращать відносини між Росією та Європейським Союзом. Шпигунство є неприйнятним, і російський шпіонаж в Європі теж неприйнятний", - заявив Курц. Інформація, яку збирав шпигун, стосувалася австрійських систем озброєння, повідомив міністр оборони країни Маріо Куназек.

Через цей скандал міністерка закордонних справ Австрії Карін Кнайссль скасувала поїздку до Росії, яка мала відбутися на початку грудня. Представники російського посольства в Австрії 9 листопада були викликані в австрійське МЗС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus