USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Одна з найдревніших монаших обителей Волині відзначила престольний празник

28 Жовтня 2008 13:24
Вчора, 27 жовтня, в Жидичинському Свято-Миколаївському чоловічому монастирі відзначали день пам’яті приподобного Миколи Святоші, князя Луцького, на честь якого освячено монастирський храм, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Урочисту літургію з нагоди знаменної дати очолив архімандрит Олексій, настоятель Свято-Георгіївського чоловічого монастиря на Козацьких Могилах, а також ігумен Марк, настоятель Жидичинського чоловічого монастиря, та ігумен Святополк, настоятель Луцького Свято-Архангельського монастиря. В своєму вітальному слові отець Олексій відзначив високодуховне життя Миколи святоші, його любов до ближніх, його смирення, адже він, будучи недовгий час князем Луцьким, покинув мирський світ заради служіння Богу, в якому став прикладом для києво-печерських ченців та гідним наслідником святих Антонія і Феодосія Печерських.
 
Настоятель монастиря, ігумен Марк подякував отцям за співслужіння, відзначивши, «що добре, коли монастирі таким чином вшановують один одного, адже це допомагає нам відроджувати нашу Українську Православну Церкву».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus