USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Обрали найкращу медсестру Волині

3 Липня 2014 20:45
Вони співають, танцюють, пишуть вірші, смачно готують. А ще – вправно ставлять крапельниці та роблять уколи, одним словом – лікують. Лікують медикаментами і доброю посмішкою, процедурами і лагідним словом. Вони – волинські медичні сестри.

І сьогодні, 3 липня, обирали найкращу з них. Обласний етап конкурсу «Найкраща медична сестра Волині 2014» відбувся в актовому залі Луцького базового медичного коледжу. 30 учасниць та 1 учасник змагалися за це звання і захищали честь своїх медичних закладів, де вони працюють. Переможниця представить Волинь на республіканському конкурсі.

Учасниці конкурсу розповідають, що готувалися до конкурсу більше, аніж до іспитів.


"Відчуваєш відповідальність, щоб гарно представити установу в якій працюю, заклад де здобувала знання та не осоромити себе", - розповідає Яна Усик. Дівчина закінчила Ківерцівське медичне училище, а нині здобуває ступінь бакалавра у Луцькому базовому медичному коледжі. Нині Яна працює в Луцькій міській клінічній лікарні в палаті інтенсивної терапії. Каже, що обрати фах медсестри вирішила ще з дитинства.


"В мене 6 хворих, хворі важкі, після інфаркту. Роботу свою дуже люблю і не боюся складнощів", - каже дівчина.

Професія медсестри подобається й подрузі Яни – Марті Дерлюк. Дівчата разом вчилися в медучилищі, а нині разом продовжують навчатися в коледжі. Марта працює в госпіталі для ветеранів війни. Каже, що багато почерпнула від своїх пацієнтів.

"Робота моя мені дуже подобається. Доводиться багато спілкуватися з людьми. Я працюю в госпіталі для ветеранів війни, де лікуються люди похилого віку. Від них набираєшся життєвого досвіду. Робота складна і не кожному підходить. Треба мати стальні нерви, терпіння, любити, бути вдячними і вміти підтримувати", - зазначила дівчина.


Звичайно, є й перешкоди в роботі медсестри. Одна з них – низька заробітня плата, яка лякає. Дівчата кажуть, що та оплата праці – то напевне четверта частина оцінки тих зусиль, які затрачаються на роботі, а робота - відповідальна.

Конкурс «Найкраща медична сестра Волині» проводиться в області вже більше 10 років, переможці їдуть на республіканські змагання. Нашому краю є чим пишатися – вже два роки поспіль волинянки займають призові місця, розповідає заступник головного лікаря з медсестринства Волинської обласної клінічної лікарні, голова Асоціації медичних сестер Волинської області Галина Кузьмінська.

З її слів, щороку волинські медсестри вдосконалюють свої професійні якості.


"Цьогорічний конкурс дуже відрізняється від попередніх. На цих змаганнях можу відзначити високий рівень знань медичних сестер. Три призові місця довелося розділити між п’ятьма учасниками", - розповідає вона.

Тридцять дівчат і один юнак відповідали на тестові завдання з теорії та демонстрували свої практичні навички. Також був і конкурс талантів. Волинські медсестри не лише майстерно ставлять крапельниці, а й гарно співають, запально танцюють і пишуть чудові вірші.


Лише п’ятеро учасників не добрали до найвищого балу з теоретичної підготовки, розповів голова журі заступник начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Валерій Руцький.

"Наша молодь потужна, справжня, щира і відверта. Вони є патріотами нашої держави. Перед нами стояла важка праця обрати кращих з кращих. У них прекрасна практична підготовка. Ми можемо спокійно працювати, допрацьовувати, бо ми бачимо який у нас хороший тил", - зауважив посадовець.


Так, згідно з результатами конкурсу, 3 місце розділили між собою медсестри Юлія Остапчук з Рожищенського Центру первинної медико-санітарної допомоги та Ірина Євчук з КЗ «Камінь-Каширська районна лікарня».

2 місце посіли представниці медичних закладів Луцька: Яна Усик з КЗ «Луцька міська клінічна лікарня» та Валентина Костюкевич з Луцької дитячої поліклініки.

А переможницею конкурсу стала медсестра Любешівської центральної районної лікарні Надія Павлючик (на фото).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
аяяй Показати IP 3 Липня 2014 22:24
зарплата дуже низька лікарі не поважають хворі ображають от такі реалії роботи медсестрою
для аяяй Показати IP 3 Липня 2014 23:24
поганому танцьору дещо заважає.........
НЕЛУЧАНИН Показати IP 3 Липня 2014 23:30
ну є медсестри, які укол в д"пу по людськи не зроблять, а в вену - і казати страшно.
123 Показати IP 4 Липня 2014 00:37
Ні, щоб порадіти за дівчат, побажати їм успіхів.... то постійно "нитіки" ниють!!!! Ну все не так, а як так - не знаю й сам !!! Це не важливо - але все ж таки не так!!!)))
аяяй Показати IP 4 Липня 2014 00:59
дівчата молодці !!!!!!!!!!!!! так тримати ! успіхів на республіканських змаганнях !!!! (
777 Показати IP 4 Липня 2014 14:44
вчора мені крапельницю ставили в лікарні. 3 рази штрикала медсестра, вену шукала, найшла - хоча рука не товста, вени просвічуються, потім руку здуло, докликатись сестру не можна, хворі зобов'язані самі слідкувати за крапельницями.... І медсестра ніби не соплячка! Хотіла дати їй 10 грн., але передумала....іншим разом... А взагалі -то гарні дівчата, їм би гарних хлопців лікувати, а не старих вредних дідів і бабів. Тікайте дівчата з відділень, поки молоді, краще в кабінеті при гарному докторі рецепти виписувати...
аяяй до 777 Показати IP 4 Липня 2014 17:02
які 10 грн 20 грн і то мінімум!!!!!!!!!!!!1
медсестра до 777 Показати IP 5 Липня 2014 00:03
треба було самій вколоти! раз вени просвічуються,та ще й рука не товста.на рахунок "докликатись не можна"-бо у неї у відділенні ще 30 таких як ви, що думаючи дати 10 грн,ведете себе як ніби вже дали 10000.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus