USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.65 9.85

Один фотограф – два світи: виставку світлин загиблого ковельчанина Максима Бурди представили в Німеччині

5 Вересня 2023 20:12
Виставка фоторобіт волинського Героя Максима Бурди продовжує подорожувати Україною та світом. У ці дні світлини мають змогу побачити жителі німецького міста-партнера Ковеля Вальсроде.

Про це інформують у Ковельській міській раді.

Минулого тижня відбулося її відкриття у ратуші. Про Максима Бурду, який поліг біля Бахмута, багато говорили, про нього пише місцева німецька преса. Фотокамера була постійним супутником ковельчанина. Він фіксував зворушливі, дуже емоційні моменти і показував, попри всю трагічність війни, свою життєствердну позицію.

Читати ще: «У нього ніколи не опускалися крила»: в Луцьку можна побачити і купити військові знімки полеглого фотографа з Ковеля

На жаль, уже після загибелі стала реальністю велика мрія Максима – презентувати свої роботи публіці. Знімки довоєнного часу та фотографії, що їх зробив як солдат, – ніби з двох різних світів: контраст, що навряд чи може бути сильнішим.
Виставка у Вальсроде проходить з ініціативи Міхаеля Хааке, хорошого друга Ковеля. Він не лише багато років очолює благодійне товариство «Допомога дітям Ковеля», але й завжди на зв’язку з містом. З початку війни його організація відправила сюди велику кількість допомоги, також у Вальсроде знайшли прихисток чимало українців.
Читати ще: «Два світи»: виставку Небесного Фотографа з Ковеля Максима Бурди відкрили у Польщі

На відкритті виставки Міхаель висловив вдячність за неймовірну підтримку його діяльності, спільну допомогу Україні.

Він розповів, як повітряні тривоги та відключення електроенергії стали частиною життя ковельчан та решти українців. Чоловік це бачив на власні очі, адже двічі приїжджав у Ковель під час війни.
Мер Вальсроде Гельма Шпьорінг подякувала Міхаелю Хааке за його активну позицію і благородні справи. Вона висловила сподівання, що виставка Максима Бурди допоможе краще зрозуміти, що нині відбувається в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus