USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Один із найкращих в Україні»: затвердили концепцію розвитку луцького парку 900-річчя

5 Червня 2018 12:19
Депутати затвердили концепцію парку 900-річчя, що уможливить подальшу реконструкцію простору. Вартість майбутніх робіт, своєю чергою, оцінюють у 44 мільйони гривень.

Про це йшлося під час пленарного засідання 42-ї сесії Луцької міської ради 30 травня.

Як наголошено, затвердження концепції та наступна реконструкція парку призведе до збільшення кількості впорядкованих рекреаційних зон у місті, туристичної привабливості, відновлення екосистеми, покращення благоустрою та зростання обсягів надходжень до міського бюджету Луцька.

Передбачено, що у парку 900-річчя прокладуть пішохідні та велосипедні доріжки, розмістять лавки та смітники, проведуть освітлення, облаштують спеціальні зони, наприклад для організації пікніків, риболовлі, дитячого відпочинку та тренування собак, збудують громадські вбиральні, влаштують амфітеатр тощо.

Особливий акцент робитимуть на розвитку в парку спортивної інфраструктури, зокрема для можливості активного відпочинку. Водночас звертатимуть увагу на доступність парку усім категоріям населення.

Радниця Луцького міського голови Мар’яна Сорочук розповіла, що також у парку 900-річчя передбачено підняти рівень води в Сапалаївці, розчистити русло та облаштувати відповідні зони відпочинку біля річки. Потенційними користувачами парку є близько 50 тисяч осіб, із яких 8 тисяч – діти.

Депутат Євгеній Ткачук зазначив, що, на його думку, проектантам вдалося підготувати масштабну та досить вдалу роботу. Окрім того, він повідомив, що вже йдуть переговори про залучення інвесторів для реконструкції парку.

Радник міського голови, депутат Ігор Поліщук, своєю чергою, зауважив, що дуже радий, що у Луцьку вдалося пропрацювати такий детальний проект для реконструкції парку. Він зазначив, що проектанти детально підійшли до своєї роботи і враховували найменші дрібниці.

«Якщо нам вдасться реалізувати цей проект, це буде один із найкращих парків в Україні», – наголосив Ігор Поліщук і додав, що на роботи потрібно близько 2–3 років.

Водночас депутати підкреслили, що важливо зберегти унікальність парку 900-річчя та зберегти всі наявні там зелені насадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
скептик Показати IP 5 Червня 2018 12:24
колись буде Софіївка №2
Анонім до скептик Показати IP 5 Червня 2018 12:45
анти-Софіївка точно буде
нюхач до скептик Показати IP 5 Червня 2018 21:14
у НАС УСЕ НАЙКРАЩЕ НАВІТЬ СМОРІД НАЙКРАЩИЙ
Микола Показати IP 5 Червня 2018 12:43
Спочатку треба закрити питання Ткачука по самовільно захопленій частині паркової зони під будівництво. Під час реконструкції знести незаконні будівлі, відновити зелену зону і це буде чудовим уроком для хапуг при владі. Оптимізму мало що так станеться.
Таки Да Показати IP 5 Червня 2018 12:50
Розпиляють бабло ...
Лучанин Показати IP 5 Червня 2018 13:25
"влаштують амфітеатр" - тоді для чого було Ротонду перетворювати на басейн, якщо раптом виникла потреба в амфітератрі?
123 до Лучанин Показати IP 5 Червня 2018 13:35
Вам відомо де знаходиться цей парк?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus