USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Офіс президента заблокував виїзд за кордон нардепам і чиновникам, – ЗМІ

27 Липня 2023 13:17
Після низки скандалів із «відрядженнями» нардепів на люксові курорти влада заблокувала виїзд за кордон народним депутатам і чиновникам та доопрацьовуватиме законодавство, яке регулює відрядження.

Про це повідомив співрозмовник УП в Офісі президента.

«Це правда, що всім депутатам і чиновникам заблокували виїзд з України. Люди втратити зв’язок з реальністю. Зараз відповідні органи будуть дуже ретельно перевіряти документи про відрядження, запрошення, дорогу і так далі.

Щоб не було такого, що відрядження у Вільнюс, а люди повертаються через Хорватію, де ще тиждень затримуються. Зараз буде доопрацьовано постанову, яка регулює ці відрядження і відпустки за кордоном, стосовно військових теж.

Є думки про те, що особливо скандальні люди, після того, як втратять мандат, могли б отримати повістки і піти повоювати», – повідомило джерело.

Напередодні з’явилася непідтверджена інформація, що «на прикордонні пости розіслали вказівку про заборону на виїзд всіх чиновників та депутатів за кордон».

«Українська правда» звернулася за коментарем у Держприкордонну службу, але там лише зазначили, що будуть дотримуватися чинного законодавства, як і завжди.

«Заходи прикордонного контролю й надалі відбуватимуться відповідно до норм чинного законодавства, в т.ч. і правил, які встановлені на період дії воєнного стану та прописані в постанові уряду номер 57», – поінформував речник ДПСУ Андрій Демченко.

15 липня стало відомо, що заступника голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардепа партії «Слуга народу» 48-річного Юрія Арістова в середині липня помітили у 5-зірковому готелі Waldorf Astoria Maldives на приватному острові Ітхаафуші, Мальдіви.

Керівник фракції СН Давид Арахамія заявив, що у «Слузі народу» вивчають інформацію про вояж Арістова на Мальдіви, й у разі підтвердження останньому загрожує втрата мандата.

Цього ж дня Арістов подав заяву про складання депутатських повноважень.

26 липня стало відомо, що працівники Державного бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України розслідують законність виїзду на відпочинок народного депутата Юрія Арістова під час збройної агресії РФ проти України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus