USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Офіційно: Швеція вирішила подати заявку на членство в НАТО

15 Травня 2022 22:08
Швеція ухвалила рішення про подання заявки на членство в НАТО.

Про це йдеться у заяві правлячої соціал-демократичної партії, передає УНН.

«На своєму засіданні сьогодні, 15 травня 2022 року, правління партії соціал-демократів вирішило, що партія працюватиме на те, щоб Швеція подала заявку на членство в НАТО. Таким чином, соціал-демократи працюватимуть над тим, щоб Швеція, якщо заявка буде схвалена НАТО, висловила односторонні застереження проти розміщення ядерної зброї та постійних баз на території Швеції», – йдеться у повідомленні.

Міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде назвала рішення правлячої партії історичним, а також згадала про напад росії на Україну.

«Сьогодні Шведська соціал-демократична партія прийняла історичне рішення сказати «так», щоб подати заявку на членство в оборонному альянсі НАТО. Вторгнення Росії в Україну погіршило безпекову ситуацію для Швеції та Європи в цілому», – написала глава МЗС.

Як ми писали, Фінляндія офіційно подає заявку на вступ до НАТО. Керівництво країни прийняло відповідне рішення на тлі російського вторгнення в Україну.

Нагадаємо, у Росії почали погрожувати Швеції та Фінляндії військовим вторгненням, якщо уряди цих країн зважаться на вступ до НАТО. Проте, незважаючи на погрози, президент Фінляндії зателефонував Володимиру Путіну і повідомив йому, що країна протягом наступних кількох днів має намір подати заявку на вступ до НАТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus