USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Оформляти нерухомість в Україні стане легше

26 Листопада 2015 18:18
Законопроект про державну реєстрацію речових прав на нерухомість дозволяє спростити реєстрацію та прибирає корумповані реєстраційні центри.

Про це заявив голова Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук, - інформує Газета.

З його слів, закон, який Рада сьогодні проголосувала, вводить п'ять новацій, які зроблять послуги більш доступними для усіх громадян:

1) Нинішню реєстраційну службу буде ліквідовано, а оформити майно можна буде навіть у селищній чи сільській раді або у нотаріуса.

2) Відтепер подавати документи можна буде в електронному вигляді, і сам перелік документів, необхідних для реєстрації, набагато менший.

3) Скорочення термінів розгляду документів, поданих для реєстрації. Віднині максимальний термін буде 5 днів від дати подачі документів.

4) Запроваджується принцип, коли особа може в межах однієї області звертатися до будь-якої установи, яка може здійснювати реєстрацію майна.

5) Знищення корупційної складової, яка була в системі органів реєстрації, коли питання стосувалося нерухомого майна.

"Ще вчора людині з села для реєстрації свого будинку і введення його в експлуатацію необхідно було їхати за 50-60 кілометрів до єдиного реєстратора, який знаходився у районному центрі. Там вистояти чергу і, здавши документи, отримати відповідь, що там є помилки. Людина поверталася, аби через сусідні двері в юридичній компанії заплатити 500 чи 1000 гривень, щоб реєстратор взяв документи для провадження", - розповів Іванчук.

За його словами, тепер буде достатньо піти до сільради чи до нотаріуса в межах області, оформити заявку і відправити на опрацювання. Таким чином, за 5 днів бабуся чи сільський житель можуть зайти в інтернет, за допомогою доньки чи внука, і перевірити, чи відбулася реєстрація її права на будинок. Коштуватиме нова послуга 137 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus