USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Оголосили конкурс короткометражок з призовим фондом у 300 тисяч

19 Листопада 2015 11:03
В Україні оголосили Всеукраїнський конкурс короткометражних фільмів «Україна: шлях до миру», – пише «tsn.ua».

Організатори конкурсу закликають молодих режисерів висловити свою громадянську позицію, у своїх роботах намітити шляхи розвитку нової України, щоб створити мирний образ України.

Зі слів мецената Ігоря Янковського, він ініціював Всеукраїнський конкурс короткометражних фільмів «Україна: шлях до миру» з метою стимулювати молодих українських режисерів висловити свою громадянську позицію і проявити свій творчий потенціал.



«Ініціюючи Конкурс короткометражок з простою і зрозумілою темою, близькою для всіх українців, я закликаю молодих режисерів висловитися на тему побудови мирного життя в Україні. Адже, незважаючи на криваві події на сході України, незважаючи на перемоги і втрати, жертви і героїзм солдатів, життя триває, – поділився Янковський, і додав: Ми знаємо історії переселенців, які зуміли знайти себе в нових регіонах України, знайшли в собі сили почати життя заново. Ми хотіли б позначити ці нитки, що стягують схід і захід, північ і південь України. І я хочу зробити платформу, на якій молоді режисери зможуть висловити свою громадянську позицію, зняти фільми про нову творчу Україну.

Зазначимо, що тематика Всеукраїнського конкурсу короткометражних фільмів «Україна: шлях до миру» присвячена загальнолюдським цінностям і особливо актуальна сьогодні для всієї України. Це і людські відносини, і жага жити, творити, будувати, прості життєві історії, погляд в майбутнє України.

В якості партнерів у проведенні конкурсу Ігор Янковський запросив молодих українських режисерів, які вже встигли проявити себе. Головою оргкомітету Конкурсу призначений переможець Національного конкурсу кінофестивалю «Молодість» Нікон Романченко. Він же залучив до співпраці молодих кінорежисерів, що входять в громадську організацію Сучасне українське кіно (СУК).

Всеукраїнський конкурс короткометражних фільмів «Україна: шлях до миру» проходитиме півроку – з листопада 2015 по квітень 2016 року.

Вже найближчими днями в соціальній мережі Фейсбук створять сторінку Конкурсу короткометражних фільмів «Україна: шлях до миру» з аплікаційною формою для подачі заявки на участь.

Взяти в ньому участь зможуть усі охочі мешканці України віком від 16 до 30 років, які мають досвід у зйомці короткометражного кіно.

У конкурсі можуть брати участь фільми, які були зняті в період з 1 січня 2014 року по сьогоднішній день.

Фільм має бути не менше 5 хвилин і не більше 30 хвилин, знятий в жанрах: ігровий, документальний або анімація.

Загальний призовий фонд Конкурсу складе 270 000 гривень.

У квітні 2016 року професійне журі оголосить переможців Конкурсу. Організатори планують показати фільми-фіналісти у всіх регіонах України, а також влаштувати спеціальні події з демонстрацією короткометражок за участю молодих режисерів за кордоном.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus