USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині збудують здравницю за європейські гроші

18 Березня 2014 12:47
Тендер на будівництво водолікувального комплексу відбудеться через місяць.

Про це стало відомо під час прес-конференції голови обласної ради Валентина Вітра сьогодні, 18 березня.

Нагадаємо, під час першого пленарного засідання 24 позачергової сесії обласної ради депутати проголосували за участь в проекті Транскордонного співробітництва. Згідно з цим проектом у селі Грем’яче Ківерцівського району планують збудувати водолікувальний комплекс. Сума проекту – доволі солідна: 1,66 мільйона євро надає Євросоюз, а Волинська обласна рада як партнер вкладає всього близько 10% власних коштів.

Як зазначив Валентин Вітер, ЄС не відмовляється від своїх зобов’язань, незважаючи на ситуацію в країні.

«Вже пішов перший транш. І наші партнери з Польщі запевнили, що фінансування буде. Зі свого боку, ми в бюджеті цього року заклали необхідні 1,1 мільйона гривень. Адже втрачати такий шанс для області не можна, цей проект відкриває широкі можливості, щоб і в подальшому брати участь в розвитку інфраструктури області», - зазначив він.

Валентин Вітер повідомив, що вчора, 17 березня, вже вийшло перше оголошення про проведення тендеру, який відбудеться через місяць. Поки що, з його слів, заявок на участь в такому проекті не було.

Крім того, він додав, що водолікувальний комплекс не належить до санаторію матері і дитини «Пролісок». Партнером виступає рада села Грем’яче, а цей проект – неприбутковий. Згідно з умовами, які поставив Євросоюз, 7 років за послуги комплексу, після його зведення, плати не братимуть.

Можливо, згодом, припускає він, сільрада укладе договір із санаторієм, щоб відвідувачі змогли там робити процедури. Але, це проект соціального спрямування, наголосив Валентин Вітер. Більш того, він додав, що в комплексі лікуватимуться люди від різних хвороб. Адже водолікування не має значних протипоказів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
мв Показати IP 18 Березня 2014 15:21
і тендер на будівництво виграє херой від Свободи або правого сектору.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus