USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Охоронятимуть важливі державні об'єкти: у Казахстан прибули російські миротворці

6 Січня 2022 11:59
Організація договору про колективну безпеку (ОДКБ) офіційно підтвердила прибуття військового контингенту росіян та їхніх союзників до Казахстану, де тривають сутички протестувальників та силовиків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті ОДКБ.

«Згідно з рішенням Ради колективної безпеки ОДКБ, прийнятим 6 січня 2022 року, до Республіки Казахстан на обмежений період для стабілізації та нормалізації становища направлені Колективні миротворчі сили ОДКБ. До їхнього складу увійшли підрозділи збройних сил РФ, Республіки Білорусь, Республіки Вірменія, Республіки Таджикистан та Киргизької Республіки», – йдеться в заяві.

У заяві на сайті ОДКБ зазначається, що основними завданнями «Колективних миротворчих сил» стане охорона важливих державних та військових об’єктів, а також «сприяння правоохоронним силам Республіки Казахстан у стабілізації ситуації та її повернення у правове поле».

Окрім цього, у тексті заяви вказується, що Росія надала для операції свої підрозділи Повітряно-десантних військ. Про які саме підрозділи йдеться, не уточнюється, але зазначається, що наразі триває перекидання літаками російських ВПС «російської частини миротворчого контингенту», який вже приступив до виконання завдань.

Деякі ЗМІ та експерти вже порівняли це з ситуацією на Майдані у лютому 2014 року, коли російські спецпризначенці прибули до Києва на прохання Віктора Януковича та взяли участь у розстрілі протестувальників.

Відзначимо, що Організація договору про колективну безпеку (ОДКБ, Ташкентський договір) – це військово-політична міжнародна організація, до якої входять Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Росія, Таджикистан. Організація має цінність для Росії як інструмент реалізації російської зовнішньої політики та засіб відновлення впливу Росії на пострадянському просторі.

Нагадаємо, в Алмати почали антитерористичну спецоперацію для встановлення порядку. Потім стало відомо, що була стрілянина, і протестувальників оточили військові.

Президент Токаєв в ефірі одного з казахських телеканалів повідомив, що звернувся за військовою підтримкою до партнерів країн Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) для подолання в країні масових протестів.

Повідомляють, що понад тисяча людей постраждали внаслідок масових заворушень у різних регіонах Казахстану, з них майже 400 госпіталізовано, 62 особи перебувають у реанімації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анонім Показати IP 6 Січня 2022 12:07
Очень надеюсь, что Казахстан устоит. А вот как будет выглядеть Украина в этом конфликте? Мягко говоря, не очень. Ведь украинский канал Украина 24 давал выступать и зачитывать требования, протестующих в прямом эфире "координатору" Аблязову. В Казахстане есть жертвы среди правоохранителей и протестующих. Погибли люди, а малому и среднему бизнесу нанесен огромный ущерб. Об этом сейчас говорит и пишет весь мир. Зеленый режим как всегда думал не головой, а местом на котором надо сидеть, а ведь товарооборот с Казахстаном более 1 мрлд долларов.
Олександр до Анонім Показати IP 6 Січня 2022 12:25
Мовчав би вже, Порохобот!
хммм до Анонім Показати IP 6 Січня 2022 15:16
а причому влада до приватного каналу Україна24 який належить олігарху Ахмєтову? всі претензії до ахмєтки
Лучанин Показати IP 6 Січня 2022 12:24
Миротворці?
хммм до Лучанин Показати IP 6 Січня 2022 15:17
правильніше їх називати смертетворці
скептик до Лучанин Показати IP 6 Січня 2022 17:08
пуцькін прислав війська (але нас там нет) підтримати місцевого васала. тактика колонізаторів 17-19 століття
Василь Показати IP 6 Січня 2022 12:29
А хіба Зеленський політик?Він шоумен-21хв. говорив про свої здобутки-люба горілка .навіть з морозільника нагрілась.А скільки це коштувало бюджету-3 дні знімали!!"зелень" до осені пожовтіє і злетить,з рейтингу точно.
Як казала баба Юля Показати IP 6 Січня 2022 13:57
Руські невидимі танки гасали по всьому майдані
В. Показати IP 6 Січня 2022 14:24
Самое прискорбное то что пострадают больше всех в этой ситуации руские которые родились и живут в казахстане.Теперь они для своих соседей казахов тоже окупанты
Лучанин до В. Показати IP 6 Січня 2022 15:16
Яка чудова новина, а нє "самоє пріскорбноє"
С. до В. Показати IP 6 Січня 2022 15:33
А Япония под оккупацией матрасов живёт себе...
Анонім до В. Показати IP 6 Січня 2022 15:43
расєя велика-чого не ідуть на свою пра і родіну .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus