USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Охтирка не скорилася і стоїть, як фортеця. Кадри зруйнованого міста

15 Березня 2022 21:31
Міський голова Охтирки Павло Кузьменко показує руїни, які залишилися після бомбардувань російськими військами. В центрі міста пошкоджено адміністративні будівлі, спалено хати в приватному секторі, теплоелектроцентраль та електропідстанцію зруйновано, водопостачання, водовідведення та електропостачання – з перебоями.

Про життя в Охтирці розповідає Суспільне Новини.

«Отак раз, два, три, чотири, п’ять бомб лягло. Це був універмаг, історичний музей, міська рада. Охтирка не скорилася, не пропустила ворога і сьогодні наше місто стоїть, як фортеця перед Росією і не пропускає напряму техніку», – каже мер міста.
На кадрах – зруйнований ущент приватний сектор, де немає жодних військових об’єктів. Повністю зруйновано залізничний вокзал, покручені колії.

«Все відбудуємо, побудуємо зі скла й залізобетону. Будуть нові залізничні вокзали», – каже Павло Кузьменко.

Далі на маршруті – обстріляний садочок.

«У перший день, коли впало, люди були на вулиці. Це був великий шок для населення, що по садочку били», – розповідає боєць ЗСУ.

На подвір’ях просто неба лежать залишки снарядів від «Ураганів», якими крили місто. В Охтирці сьогодні немає електропостачання, немає тепла, адже ТЕЦ повністю зруйнована.

«Вони вважали, що як знищать ТЕЦ, люди впадуть на коліна і скажуть: «Путін, памагі». А ми кажемо: «Путін, здохни», – провадить мер.
Населення Охтирки – 48 тисяч, а тепер залишилося заледве 20 тисяч. Багато людей виїхало.

Галина – мешканка Охтирки. Каже, не виїжджає, бо таки вірить у перемогу.

«Місто просто вбивають. Сьогодні ховали хлопчика, Сергія, він налаштовував піаніно. Про всіх і не розкажеш зразу. Лишились люди, яким нема куди йти, або ті патріоти, які вірять, що наша Охтирка не пропустить ворога. Ми через це не їдемо нікуди», – каже вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus