USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Окупанти намагаються створити чергову псевдореспубліку, – Генштаб ЗСУ

31 Березня 2022 07:45
Розпочалася тридцять шоста доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

За інформацією Генштабу ЗСУ, керівництво РФ розглядає питання формування на тимчасово зайнятих територіях окупаційних органів влади. Зокрема в Росії проводять відбір співробітників силових структур, прокуратур та судів, яких у подальшому скерують територію України.

Для реалізації сценарію щодо створення на території Херсонської області чергової псевдореспубліки працюють співробітники федеральної служби безпеки РФ, 652-ї групи інформаційно-психологічних операцій та офіцерів 12-го головного управління генерального штабу РФ. Основним напрямком діяльності зазначених підрозділів є проведення так званої роз’яснювальної роботи з місцевими органами влади та населенням. При цьому активно використовують демонстрацію відеосюжетів з підставними особами.

Морально-психологічний стан військ противника та рівень мотивації особового складу підрозділів окупаційних військ до участі у бойових діях залишається низьким та має тенденцію до погіршення.

Зокрема у підрозділах 60-ї окремої мотострілецької бригади 5-ї загальновійськової армії Східного військового округу у зв’язку з невиконанням наказу щодо ведення бойових дій від посад усунуто двох командирів взводів. Для проведення роз’яснювальної роботи до району виконання бойових завдань БТГр частини в Ясинівці Донецької області має прибути заступник командира бригади з воєнно-політичної роботи.

У з’єднаннях та частинах Балтійського флоту, зокрема 79-й окремій мотострілецькій бригаді 11-го армійського корпусу, – численні випадки відмови від подальшого проходження служби, а строковики масово відмовляються підписувати контракти.

На території Республіки Білорусь зафіксовано переміщення військової техніки збройних сил РФ, ймовірно, з метою перегрупування підрозділів, а також створення резерву для поповнення втрат в живій силі, озброєнні та техніці угруповань, що діють на території України.

На залишених ворогом позиціях у Київській області фіксують непоодинокі випадки мінування території та будівель місцевих жителів.

Угруповання Сил оборони веде оборонну операцію на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямках, успішно стримуючи ворога, на окремих наші війська здійснюють успішні контратаки.

Угрупованням Об’єднаних сил на Донецькому та Луганському напрямках за добу відбито п’ять ворожих атак. Наші воїни знищили 10 танків, 18 одиниць броньованої та 13 одиниць автомобільної техніки, 15 артилерійських систем. Противник зазнав втрат і в живій силі.

Угрупованням Повітряних сил Збройних сил України за попередню добу було уражено сім повітряних цілей: чотири літаки, БПЛА та дві крилаті ракети. Авіація Повітряних сил продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по місцях скупчення техніки та живої сили ворога.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus