USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Окупанти не зможуть найближчим часом оточити Бахмут, – ISW

5 Березня 2023 09:01
Російські окупанти забезпечили собі достатню позиційну перевагу, щоб здійснювати певні маневри проти українських захисників у певних районах Бахмута. Проте найближчим часом місто не оточать, українські оборонці залишаються на позиціях в Бахмуті.

Такого висновку дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у новому звіті.

Аналітики підтвердили, що вчора війська РФ здійснили один обмежений підтверджений наступ поблизу Бахмута.

Аналітики наголошують, що просування окупантів у Бахмуті було повільним. Нема підстав вважати, що найближчим часом місто потрапить в оточення, або окупанти візьмуть його лобовими атаками.

Водночас загарбники, ймовірно, просунулися досить близько до критичних наземних комунікацій з північного сходу, щоб загрожувати українським шляхам відходу класичним розворотним рухом.

Читати ще: Окупанти не полишають спроб оточити Бахмут, – Генштаб

Аналітики припускають, що окупанти мали намір оточити українські сили в Бахмуті, але командування ЗСУ заявило, що воно, швидше за все, дасть команду про відступ, ніж піде на ризик оточення. Навіть у разі відходу українці все ще можуть утримати свої позиції в Бахмуті, якщо вирішать спробувати.

Речник Східного угруповання військ Сергій Череватий, своєю чергою, повідомив, що російські окупаційні війська не встановили контроль над Бахмутом Донецької області. Масового відведення українських військ з міста не відбувається.

«Бої в Бахмуті ведуться більше на околицях, а саме місто контролюється українськими Силами оборони: Збройними силами України, Прикордонною службою та Національною гвардією. Масового відведення українських військ також не відбувається», – наголосив він у коментарі CNN.

Череватий додав, що українські війська проводять контрольовану, планову ротацію позицій у Бахмуті. Він наголосив, що станом на суботу, 4 березня, бойові дії велися навколо Бахмута, у селах Васюківка та Дубово-Василівка на північ від міста, а також у селах Іванівське та Богданівка на захід від нього.

«Лише поблизу Бахмута відбувся 21 ворожий обстріл із застосуванням різних артилерійських систем та РСЗВ, а також 9 бойових зіткнень. Всього на цьому фронті відбувся 131 обстріл та 38 бойових зіткнень», – зазначив речник Східного угруповання військ.

Череватий також повідомив, що ліквідовано понад 150 російських окупантів. 239 загарбників отримали поранення, а троє – потрапили у полон.

Бахмут – один з найважчих напрямків на фронті вже кілька місяців. Росіяни намагаються оточити місто, точаться жорсткі бої, околиці встелені трупами окупантів. За даними міністра оборони України Олексія Резнікова, Росія під Бахмутом щоденно втрачає по 500 військових.

Кілька днів тому ватажок «Вагнера» Євген Пригожин оголосив, що місто майже повністю оточене і залишилась лише одна вільна дорога для ЗСУ. На тлі цієї заяви одному із підрозділів тактичної аеророзвідки наказали залишити Бахмут.

За даними СNN, в ніч на 3 березня російські війська підірвали важливу транспортну споруду поблизу Бахмута. Однак українські сили досі на позиціях, про відхід не йдеться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
тьфу на вас Показати IP 5 Березня 2023 12:38
а про найнижчі пенсії чому не пишите? а давайте мінятись...ми вам найнищу пенсію віддамо аж в 2000гривень, а ви нам давайте вашу малесеньку зарплату в 10000гривень!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus