USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Окупанти планують мобілізувати 60-70 тисяч осіб на території «ДНР», – Генштаб ЗСУ

14 Квітня 2022 07:35
Розпочалася п’ятдесята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Як повідомляє Генштаб ЗСУ, ворог збільшує авіацію поблизу східного кордону нашої держави, посилює артилерійські підрозділи, оптимізує наявні системи управління, розвідувального та медичного забезпечення.

Зберігається постійна загроза ракетних ударів по всій території України.

Окупанти продовжують бомбардувати об’єкти військової та цивільної інфраструктури у Харківській, Донецькій та Запорізькій областях.

На Волинському і Поліському напрямках ворог активних дій не проводив. тривають планові заходи бойової підготовки.

У білоруському населеному пункті Холмич на блокпостах військова поліція збройних сил РФ та РБ перевіряє в людей телефонів. Цивільним повідомляють, що українські підрозділи в будь-який час можуть напасти на територію Білорусі.

На Сіверському напрямку ворог проводить перегрупування підрозділів Центрального військового округу з території Брянської та Курської областей. Після відновлення боєздатності здійснює зосередження зазначених підрозділів у Бєлгородській і Воронезькій областях. Посилює контроль кордону, проводить інженерне обладнання позицій, опорних пунктів і забезпечує присутність на них незначної кількості особового складу, озброєння та військової техніки.

На Слобожанському напрямку противник проводить розвідку ймовірних напрямків наступу, нарощує систему розвідки, управління та медичного забезпечення. Продовжує частково блокувати Харків та обстрілює місто з артилерії, проводить перегрупування підрозділів та поповнення запасів.

На Донецькому і Таврійському напрямках ворог вів бойові дії в районах Слов’янська, Попасної та Курахового і штурмові дії у Маріуполі. Успіху не мав. Тривають бої.

За рахунок окремих підрозділів 2-ї загальновійськової армії Центрального військового округу відбувається посилення угруповання ворога в районі Сєверодонецька.

На тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей триває примусова мобілізація. У Горлівці відбуваються щоденні обходи приватних та багатоквартирних кварталів.

Крім того, встановлено, що російське командування поставило завдання мобілізувати 60-70 тисяч осіб на території «ДНР». Однак вказані показники було виконано лише на 20%.

На Південнобузькому напрямку противник вживає заходів з відновлення боєздатності, поповнення боєприпасів, проводить інженерне обладнання позицій. Обстрілює підрозділи наших військ.

Ворог веде бойові дії в районі Олександрівки. Намагається відновити наступ з метою повернення втрачених позицій в районі Осокорівки.

На території Донецької та Луганської областей захисники України минулої доби відбили вісім атак ворога, знищено танк, чотири одиниці броньованої та шість автомобільної техніки, а також одну артилерійську систему противника.

Підрозділи зенітних ракетних військ попередньої доби збили два ворожі винищувачі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанка Показати IP 14 Квітня 2022 09:18
цікаво кого вже наберуть зараз : алкашів школярів і пенсіонерів?
Там Показати IP 14 Квітня 2022 12:00
Знайдуть кого, і саме головне, що ці всі мобілізовані тварі будуть воювати проти України.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus