USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Окупанти подвоїли кількість бойових дельфінів у бухті Севастополя, – ЗМІ

14 Червня 2023 22:48
Росія подвоїла кількість дресированих дельфінів, які охороняють Севастопольську військово-морську базу в Криму.

Про це пише видання Naval News.

«Це частина поступового посилення оборони у відповідь на зростаючу здатність України досягти стратегічно важливого міста. Попри більш широку увагу до ракет і морських безпілотників, Росія явно серйозно ставиться до загрози українського спецназу», – пише видання.

За даними журналістів, росіяни побудували додаткові загони для дельфінів, які охороняють бухту. Аналіз показує, що тепер кораблі окупантів стережуть 6-7 дресированих дельфінів замість 3-4, як було раніше.

Видання вважає, що основне завдання дельфінів – виявляти водолазів українського спецназу, які могли би непомітно проникнути в бухту з боку моря і влаштувати диверсію на кораблях військово-морського флоту окупантів.

Читати ще: Шість мільйонів свійських тварин та 50 тисяч дельфінів загинули в Україні через агресію РФ

Зазначається, що дресировані дельфіни – це лише частина складного багаторівневого захисту військово-морської бази в Севастополі. На підході до бухти чергує корабель спеціального призначення, підтримуваний вертольотами і швидкохідними катерами. Також вхід в гавань перекритий декількома рядами мереж і плавучих загороджень. Все це повинно запобігти атаці і надводних, і підводних засобів.

Також базу флоту захищають протикорабельні і протиповітряні ракетні комплекси різних типів, гарматні системи ППО і засоби радіоелектронної боротьби.

«Однак Севастополь не слід розглядати як неприступну фортецю. Українські морські безпілотники кілька разів проникали через оборону, і Україна, без сумніву, знає про слабкі місця. Ймовірно, тому Росія відчула необхідність посилити захист за допомогою дельфінів», – пише видання.
Наприкінці квітня безпілотні літальні апарати атакували головну паливну базу російського флоту в Криму. Виникла масштабна пожежа, яка завдала окупантам значної шкоди.

За кілька днів до цього кораблі в Севастопольській бухті були атаковані надводними безпілотниками. Пізніше українська влада заявити, що після цих інцидентів російське командування побоюється заводити кораблі в Севастополь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 14 Червня 2023 23:26
Казали колись, що дельфіни дуже розумні. А вони можуть бути такими самим кацапами
Клава Показати IP 15 Червня 2023 03:23
зараз інше завдання - навчити бойових дельфінів харчуватись какашками після підірваної рашистами каховської гес..
Патрiот Показати IP 15 Червня 2023 16:12
Читаючи верхнi коменти,ловлю себе на думцi : якi" високоiнтелектуальнi" цi два дописувачи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus