USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Окупанти вже завдали економіці України збитків на пів трильйона доларів

15 Березня 2022 13:02
Попередні збитки через воєнні дії на території України становлять не менш ніж 500 млрд доларів, але й ця сума не є остаточною.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на пресслужбу Кабінету Міністрів, про це в інтерв’ю для ЗМІ розповів міністр фінансів України Сергій Марченко.

«Чимало логістичних ланцюжків розірвано повністю, знищено чимало підприємств, а деякі просто не можуть працювати, тому що їхні працівники виїхали. У Міністерстві економіки вважали, що витрати від війни становитимуть від третини до половини ВВП країни. За іншою оцінкою, йдеться про 500 млрд доларів. Проте точну суму можна буде назвати лише після закінчення війни», – підкреслив Марченко.

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд прогнозує скорочення валового внутрішнього продукту України на 10% за підсумками 2022 року через війни з Росією. Також фонд прогнозує зростання інфляції до 19,1%.

Радник президента з економічних питань Олег Устенко заявляв, що на відновлення України після війни піде половина російського ВВП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus