USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

В Україні підрахували суму збитків, завданих навколишньому середовищу за рік війни

24 Лютого 2023 16:35
З перших днів вторгнення фахівці Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу розпочали роботу з оцінки шкоди, завданої навколишньому природному середовищу.

Як повідомили в прессужбі відомства, проведено обстеження 130 об’єктів, а загальна сума обрахованого збитку становить понад 81,7 млрд гривень.

Зазначається, що найбільшої шкоди зазнали водні ресурси, коли внаслідок атаки ворожих дронів 16 жовтня 2022 року у Миколаєві було пошкоджено ємності ТОВ «ЕВЕРІ» з рослинною олією, що забруднила акваторію Бузького лиману. Сума збитків - 39,9 млрд. грн.

Читати ще: Від війни в Україні постраждали 20% заповідників, збитків – на 1,35 трлн грн

Внаслідок горіння лісів, промислових підприємств, складів та об’єктів енергетичної інфраструктури атмосферному повітрю завдано шкоди на 23,1 млрд гривень.

Земельним ресурсам завдано збитків на 18,7 млрд грн внаслідок потрапляння боєприпасів, їх уламків під час бойових дій. Також забруднені земельні ділянки нафтопродуктами, оливами, будівельними уламками.

Читати ще: У МОЗ повідомили кількість зруйнованих під час війни медзакладів

Інформація про заподіяну шкоду внесена до загального реєстру збитків, завданих довкіллю внаслідок вторгнення російської федерації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus