USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Олександр Усик нокаутував британця Тоні Белью та захистив усі пояси

11 Листопада 2018 01:32
Нокаутувавши британця Тоні Белью у восьмому раунді неймовірним ударом, українець Олександр Усик захистив усі свої чемпіонські пояси.

Поєдинок відбувся 11 листопада в англійському Манчестері.

Перед боєм

Бій проти Тоні Белью став для Олександра Усика першим з часів його перемоги над росіянином Муратом Гассієвим за очками у Всесвітній боксерській серії, що дозволило стати українцю абсолютним чемпіоном світу у важкій вазі та володарем кубка легендарного Моххамеда Алі.

Для того, аби зійтися у бою з нашим співвітчизником, Белью навіть опустився з дивізіону супертяжів, скинувши вагу. Для британця це був шанс завоювати за один поєдинок одразу чотири пояси у важкій вазі – WBA, IBF, WBC та WBO. А Олександр Усик зміг отримати досвід у бою з суперником, який виступав у супертяжах, адже сам українець неодноразово заявляв, що хоче спробувати себе в найвищому боксерському дивізіоні.

Варто зазначити, що Белью є більш досвідченішим боксером – у його послужному списку 33 бої, в яких він зазнав дві поразки, а в одному з них судді переможця не визначили. Натомість українець має 15 переможних боїв, в 11 з них він переміг нокаутом.

На зважуванні перед боєм українець виявився легшим за суперника, показавши на вагах 89 кілограмів 811 грамів. Тоні Белью, своєю чергою, заважив 90 кілограмів 265 грамів. Цікавим є той факт, що на зважування Олесандр Усик вийшов у шарфі «Манчестер Сіті». Як виявилося згодом, це було зроблено для того, щоби підтримати друга Усика Олександра Зінченка, який виступає за «городян».

Щодо гонорарів поєдинку, то за даними різних джерел кожен з боксерів отримає 2-3 мільйони доларів.

Бій

У першому раунді ніхто з боксерів особливо не поспішав іти в атаку, адже обидва вони пристосовувалися до стилю бою один одного. Вже в наступній трихвилинці Олександр зайняв центр рингу та працював джебом, натомість британець намагався поцілити по корпусу та вдало пробив через руку боковим. Було помітно, що Белью хоче відкритого боксу, адже на дальній дистанції шансів у нього було небагато.

У третьому раунді варто відзначити хорошу двійку від Олександра Усика. А вже четвертий раунд показав, що обидва боксери готові включати швидкості. Зазначимо, що від британця проходило чимало ударів справа, щоправда і українець не залишив цього без відповіді, поціливши назустріч в голову Белью.

Два наступних раунди запам’яталися намаганнями Тоні Белью діяти вибуховими атаками, натомість українець боксував у звичному режимі, використовуючи роботу своїх ніг. Наприкінці шостої трихвилинки британець завдав кілька неприємних ударів для чемпіона. Зовсім непростим був поєдинок для Олександра Усика.

Сьомий раунд запам’яталися кількома вдалими атаками від українця, однак варто зазначити, що британець демонстрував хороший захист та одразу ж уникав подальших ударів. А восьмий раунд став останнім у зустрічі: Олександр Усик провів кілька вдалих атак, які вибили "з колії" британця, та суперударом нокаутував Тоні Белью.

Український боксер у непростому поєдинку відстояв усі свої чемпіонські пояси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Борода Показати IP 11 Листопада 2018 02:15
Красавчік

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus