USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Оленячий місяць»: лучани спостерігали унікальне місячне затемнення

17 Липня 2019 06:00
Місячне затемнення, яке можна було спостерігати не лише над більшою частиною Європи, а й, власне, над Луцьком, відбулося у ніч з 16-го на 17-те липня.

Так, саме о 00:40 годині 17-го липня нічне світило увійшло в фазу повного місяця. За десять хвилин до цього, за пів години після півночі, місяць сховався за земною тінню на 65% - це була максимальна фаза затемнення.

Унікальне природне явище стартувало о 21:43 за київським часом, але виразну тінь від Землі уже було видно, починаючи з 23:01. Разом із тим пік затемнення припав на 00:31.

Простіше кажучи, відбулося часткове місячне затемнення, при якому місяць «укрився» тінню Землі на 65%. Унікальне природне явище було видно й над Луцьком. Увесь процес тривав 5 годин і 34 хвилини, і закінчився о 3:17.

До слова, у США липневу «повню» називають ще й Оленячим Місяцем, оскільки саме у цю пору року в оленів з’являються «молоді» роги.

Окрім цього, це явище називають Попелястим Місяцем – це явище, під час якого супутник Землі видно цілком, хоча Сонцем освітлена тільки його частина, а неосвітлений бік має попелястий відтінок.

Нагадаємо, коридор затемнень стартував 2 липня, в день сонячного затемнення, і закінчиться 17 липня місячним затемненням.



Підготували Вікторія Семенюк та Олександр Гаврилюк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus