USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Олімпійський»: що обіцяли і що з того вийшло? ВІДЕО

10 Жовтня 2011 11:30
Багато глядачів, які прийшли на відкриття стадіону «Олімпійський» у столиці, розчарувалися: під час церемонії сталася пожежа, до вбиральні потрапити було непросто, до того ж не знайшлося місця для інвалідів.
Про це йдеться у сюжеті TVi.
Стадіон обіцяли відкрити до 1 липня, потім до 24 серпня. Та поспіхом ледь закінчили до 8 жовтня.
На відкриття прийшли майже 50 тисяч глядачів. Сюди їх заманили розповідями про грандіозну шоу-програму.
Запалити публіку мала світова зірка Шакіра. Та справжній вогонь запалав ще до її появи на сцені. Прямо над центральною трибуною під синтетичним дахом спалахнув поліетилен. Його гасили майже 10 хвилин.
Тим часом за трибунами майже не витримали напливу людей вбиральні. Їх встигли відкрити лише декілька. Тож у жіночі були такі черги, що деякі представниці слабкої статі йшли до чоловічих.
У самих вбиральнях сантехніка відразу розвалювалася, у стінах світили дірки. Не було ані мила, ані сушарок для рук.
Сюрприз очікував на глядачів біля фастфудів. Там за гроші нічого не продавали. Гривні треба спочатку закинути на спеціальну картку.
Безготівковий розрахунок діє на багатьох аренах – такі пластикові гаманці зазвичай безкоштовні. На «Олімпійському» за них вимагали 20 гривень.
На суперсучасному стадіоні не знайшлося місця для людей на візках – їм пропонували переїхати в сектор 31, що прямо за сценою, звідки, за словами інвалідів, нічого не видно.
При всіх незручностях «Олімпійський» нині є одним із найдорожчих стадіонів у Європі. Для порівняння: «Донбас Арена» коштувала майже 320 мільйонів євро, мюнхенська «Альянц Арена» – 340 мільйонів євро, стадіон «Емірейтс» у Лондоні – 450 мільйонів, стадіон «Соккер Сіті» у Йоханнесбурзі, що приймав Чемпіонат світу, обійшовся у 211 мільйонів доларів.
На український «Олімпійський» витратили майже 470 мільйонів євро.
«Люди за місяць заробляють по 5-6 тисяч. Їм виплачують по тисячі-півтори», - розповів один з будівельників стадіону.
Його знімальна група записала за день до відкриття арени. Разом з робітниками їй вдалося непомітно для охорони пройти на стадіон.
Як з’ясували, чимало робітників тут – нелегали-заробітчани. Зарплатню їм дають в конвертах, ще й недоплачують.
Після знайомства з будівельниками питання вартості стадіону стало ще гострішим, бо платять людям зовсім не так, як німцям, британцям чи навіть полякам. Найдорожчу арену будують звичайні заробітчани без касок і захисних окулярів.
Із запитанням, на що ж пішло так багато грошей, журналісти зверталися до директора стадіону й керівника Нацагентства по підготовці до Євро-2012. Та спілкуватися з TVi чиновники не побажали.
Відповідальний за Євро-2012 віце-прем’єр Борис Колесніков стверджує: гроші не крали, стадіон вартує витраченого, хоч гірший за «Донбас Арену», але більший.
«Попередній уряд планував 1 мільярд 200 мільйонів гривень. Це 150 мільйонів доларів. Але тут же замовив покрівлю і облицювання за 100 мільйонів доларів. Тобто незрозуміла сама логіка», – пояснює Колесніков.
У здорожчанні урядовці нинішні звинувачують попередників, бо вони провалили строки, і в поспіху зі стадіоном було не до економії.
Та той, хто починав роботи, все заперечує.
«Не було збою по жодній нашій обіцянці, – запевняє екс-міністр молоді та спорту України Юрій Павленко. – Ми обіцяли в цей день розпочати такий-то вид робіт – і ми його розпочинали на день, на два, на тиждень раніше».
Павленко свого часу обіцяв: «Олімпійський» буде не дорожче 220 мільйонів євро, та нині про гроші й крадіжки з бюджету говорити не хоче.
«Я не хочу зараз дискутувати про ціну, і остаточну ціну зараз назвати ніхто не може», - сказав колишній міністр.
Мовчать про можливе зловживання українська прокуратура, КРУ, Рахункова палата.
Якщо стадіон і вартий 470 мільйонів євро, то його скоро може обійти стадіон у Варшаві. Він «влетить» полякам у півмільярда євро. Вартість робіт у Польщі більша, і сам стадіон повністю накривається розсувним дахом.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Fan Показати IP 10 Жовтня 2011 13:31
Ну з цією інформацією, та ще й з каналу ТВІ можна посперечатися! Глядачів було близько 60 тисяч, пожежа якщо й була, то це як кажуть - виробниче, ніхто не постраждав і вжили всіх заходів. І інше в найближчі тижні дороблять! Хотілося звичайно все щоб відразу було готове, але це як у нас ... :) Ну а телеканалу вже вистачить всяку брехню показувати і "ображатися" що їм як би частоту не дали, то тепер і "ллють" на право і на ліво - смішно! Строять з себе "правдивих", як свого часу з 5-м каналом було:)
Відвідувач Показати IP 10 Жовтня 2011 14:19
Тим часом за трибунами майже не витримали напливу людей вбиральні. Їх встигли відкрити лише декілька. Тож у жіночі були такі черги, що деякі представниці слабкої статі йшли до чоловічих. У самих вбиральнях сантехніка відразу розвалювалася, у стінах світили дірки. Не було ані мила, ані сушарок для рук. Абсолютно не правдиво. Вбиральні були і то багато, але на нижньому ярусі. І там було і мило і сушарки ( навіть змерзнувши ходили туди грітись :-)). А то що народ про це не попередили, а всі стовбичили біля декількох туалетів на вищому ярусі - то це так.
Андрій Показати IP 10 Жовтня 2011 16:11
"Безготівковий розрахунок діє на багатьох аренах – такі пластикові гаманці зазвичай безкоштовні. На «Олімпійському» за них вимагали 20 гривень. ", - Цікаво, на яких же це стадіонах вони "зазвичай безкоштовні"? На Донбас Арені ще два роки тому купував картку за орієнтовно ті ж самі гроші. "На суперсучасному стадіоні не знайшлося місця для людей на візках – їм пропонували переїхати в сектор 31, що прямо за сценою, звідки, за словами інвалідів, нічого не видно." - А мали пропонувати місця в VIP-ложах? Проектували місця для інвалідів без врахування вимог Шакіри щодо розміщення сцени.
Олімпієць Показати IP 10 Жовтня 2011 17:34
Особисто побував на відкритті Олімпійського. Дуже сподобалось!!! Є деякі недоліки, але це все тимчасове. Шоу було на вищому рівні.
Romanas Показати IP 10 Жовтня 2011 23:52
Ото вже, аби напаскудити...Рейтинг каналу не підніметься від цього!
Аналітик Показати IP 11 Жовтня 2011 00:07
Будують стадіони для вас для стада за ваші стадні бюджетні гроші. Євро 2012 найкраща стаття для освоєння бюджетних коштів, з чим влада впоралась якнайкраще. Того і майже кошторис як в польського, а вартість вдвічі менша. Плюс щей можна було ввезти всі товари що стосуються євро без пдв знову ж таки за ваш рахунок.
stalker Показати IP 18 Жовтня 2011 15:53
ЯК БУДУЄМО ТАК І ГРАЄМО!!!!!!!
шура Показати IP 24 Жовтня 2011 20:00
ми живемо на украіні?
Юрий Показати IP 14 Листопада 2011 17:02
что за ЖЛОБ делал єтот стадион??? я в шоке!!!
Юрий Показати IP 14 Листопада 2011 17:05
посмотрим как дальше будет строится крыша и все остальное

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus