USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Омікрон» виявили вже у 77 країнах: ВООЗ заявляє, що без карантину не обійтися

15 Грудня 2021 07:40
Новий штам хвороби COVID-19 «Омікрон» зафіксували вже у 77 країнах.

Про це заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Гебреісус, пише Укрінформ.

«Наразі 77 країн повідомили про випадки захворювання штамом «Омікрон», і реальність така, що він, ймовірно, є вже у більшості країн, навіть якщо його ще не було виявлено», – зазначив Гебреісус.

Навіть якщо «Омікрон» справді викликає менш важкий перебіг захворювання, велика кількість випадків хвороби може знову перевантажити непідготовлені системи охорони здоров’я, – вважають у ВООЗ.

«Я маю бути дуже відвертим: вакцини самі по собі не виведуть жодну країну з цієї кризи. Країни можуть та повинні запобігати поширенню штаму «Омікрон» за допомогою обмежувальних заходів, що працюють сьогодні», – додав очільник ВООЗ.

У ВООЗ заявили, що штам коронавірусу «Омікрон» становить дуже високий глобальний ризик, і є деякі свідчення того, що вакцина не може повністю захистити від нього, але даних про ступінь небезпеки штаму ще замало.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 15 Грудня 2021 10:54
Штам омікрон швидко поширюється, але має менше негативних наслідків з попередніми штамами. До чого ця паніка?
111 Показати IP 15 Грудня 2021 11:02
Тут якраз паніка і виникає Тому що ним якраз хворіють переважно вакциновані люди

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus