USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

ООН передасть Україні понад мільйон тисяч вакцин від кору

6 Лютого 2018 20:57
ЮНІСЕФ придбав для України від 1 097 600 додаткових доз вакцини проти кору завдяки підтвердженій міжнародній експертизі в сфері закупівель.

Про це повідомили в прес-службі МОЗ.

220 тис. доз вакцини від кору, паротиту, краснухи (КПК) прибудуть в Україну наприкінці лютого 2018 року. Бельгійську вакцину виробництва Глаксо Сміт Кляйн на замовлення МОЗ доставить Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, після чого вакцини одразу будуть передані в регіони.

Нова партія вакцини від кору була закуплена ЮНІСЕФ на замовлення Міністерства охорони здоров'я у рамках підтримки державної програми імунізації. Завдяки підтвердженій міжнародній експертизі у сфері закупок ЮНІСЕФ зміг придбати 1 097 600 додаткових доз вакцини КПК для попередження в Україні на спалаху кору. Поставка буде здійснена в три етапи: перша доставка - 220 тис. доз вакцини – очікується у кінці лютого, друга - 800 тис. доз вакцини КПК - планується на кінець березня, третя - 77 600 доз КПК - має прибути наприкінці травня.

Нова партія вакцини від кору закуплена ЮНІСЕФ на замовлення Міністерства охорони здоров'я в рамках підтримки державної програми імунізації.

У другій половині 2018 року ЮНІСЕФ також поставить 901 400 доз вакцини КПК.

«Поставка вакцини КПК в найкоротші терміни дасть можливість ефективно протистояти спалаху кору, що триває в Україні. Деякі регіони поступово вичерпують свої запаси вакцини, і Міністерство охорони здоров'я продовжує здійснювати перерозподіл наявної в країні вакцини з одних регіонів в області, де її кількість недостатня», – сказав генеральний директор Центру громадського здоров'я МОЗ України Володимир Курпіта.

За перший місяць 2018 року на кір захворіли 3554 людей – 1165 дорослих і 2389 дітей. Найбільше в Івано-Франківській, Одеській, Закарпатській, Чернівецькій, Львівській областях.

Специфічного лікування від кору немає, проте захворюванню можна запобігти. Єдиний надійний спосіб захиститися від кору – вакцинація. Захист забезпечують дві дози КПК. Згідно з календарем профілактичних щеплень в Україні, в 12 місяців проводять перше щеплення від кору, а в 6 років — друге.

Як повідомлялося раніше, за останній тиждень на кір в області захворіло 10 осіб, дев’ять з них — діти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Степан(Крымчанин) Показати IP 6 Лютого 2018 21:09
А що таке "МІЛЬЙОН ТИСЯЧ". Наскільки я памятаю аріфметику- це мільярд. Навіщо Україні стільки?
Andrew до Степан(Крымчанин) Показати IP 6 Лютого 2018 23:24
Я теж це помітив, але після прочитання статті, подумав, що в назві після слова "мільйон" пропустили "дев'яносто сім". От і вийшов - такий неліпий "мільярд".
оон Показати IP 6 Лютого 2018 23:34
дожилися. допомагають вакцинами, як країнам третього світу
Це Показати IP 7 Лютого 2018 03:03
не у тому річ, хтось завзято працює над тим, щоб залишити Україну без корінного населення. Пригадайте безплатні ВАКЦИНИ часів Ющенка і БЮТ, коли то перші вакцини почали вбивати тих кого щепили. Ну й треба памятати, що дармові продукти, чи вироби, є тільки у мишоловці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus