USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Опалення 33-го та 40-го: що робить «Луцьктепло», аби зменшити залежність від котельні на Карбишева

17 Липня 2020 15:49
Для того, аби зменшити залежність від котельні на вулиці Карбишева, що забезпечує тепловою енергією жителів 33-го та 40-го районів, протягом двох років «Луцьктепло» планує встановити у будинках понад 250 ІТП. Після цього підприємство плануватиме інші кроки.

Про це йшлося 17 липня під час засідання постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації.

Так, на розгляд членів комісії винесли питання про надання згоди ДКП «Луцьктепло» на продовження строку оренди майна.

Керівник ДКП Іван Скорупський поінформував, що між «Луцьктеплом» та власником майнового комплексу «Теплоенергоцентр» укладено договір оренди, який спливає 4 січня 2021 року. Тому є пропозиції щодо оренди майна ще на рік.

«Котельня на вулиці Карбишева забезпечує теплової енергією 33-й та 40-й мікрорайони, а це майже 40% споживачів, які користується послугами «Луцьктепла». На сьогодні альтернативи вироблення теплової енергії для забезпечення такої кількості житлових будинків немає, тому потрібно, щоб депутати підтримали проєкт рішення», – зазначив Іван Скорупський та додав, що вартість оренди на місяць становить 960 тисяч гривень, враховуючи індекс інфляції.

З його слів, наразі «Луцьктепло» в рамках співпраці з Євробанком встановлює ІТП в будинках на 33-му та 40-му районах.

«Це дасть можливість зменшити витрати на паливно-енергетичні ресурси котельнею на Карбишева. Це буде вагомим кроком. За 2020-2021 роки по мірі встановлення 254 ІТП зменшиться об’єм енергоресурсів, які споживає котельня. В подальшому можна буде робити якісь інші кроки, щоб зменшити ось цю залежність», – сказав керівник «Луцьктепла».

Члени комісії підтримали питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Місто Показати IP 17 Липня 2020 17:33
А чому такий довгий шлях невже дорожче буде збудувати блочну котельню на 40 кв а те що пропонується не вирішить проблему . Вузол регулює тепло а виробляти його всеодно прийдеться плюс втрати від котельні до споживача а іншими обєктами до РАГСу довантажити котельні на Завгородній . Проект готувався ще при Малютіній і де він? Якась дивна економіка для підприємства яке постійно в боргах .
ігор луцький Показати IP 17 Липня 2020 18:43
Головне для тих стратегів не дозволити встановлення автономного опалення.А то кого будуть ,,доїти"?.
шеф Показати IP 18 Липня 2020 08:25
завод по переробці сміття в промисловій зоні. теплова та електрична енергія його продукт роботи.окупність 3 роки.
Студент Показати IP 18 Липня 2020 20:53
Автономне опалення призведе до того що кожен день будуть летіти в повітря будинки,бо ж всі народні "умільці" хто як хоче,так і встановлює!Цього не повинно бути,так що поліщуки заспокойтесь.
Василь Показати IP 19 Липня 2020 15:23
Найбільш ефективне-це є централізоване опалення.Але треба його робити так як потрібно.Самою проблемною ланкою є траси теплоподачі.які вже зношені і мають велику протяжність.Внаслідок протяжності і витоків(перетоків) перепад тиску перед будинками дуже низький і циркуляція теплоносія дуже мала.А при нормальному перепаді тиску (2атм. по ДБН) ,навіть при 1атм по старому СНІПу все нормально працює.Це можна вирішити тільки змонтувавши БМК(блочно-модульні котельні до 25Мват) безпосередньо в райьонах(кварталах) міста.Промислово-опалювальні котельні на Карбишева 2 і Боженко 34 є неефективними,що і довів СКФ,побудувавши свою заводську котельню на 3-ох житомирських котлах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus