USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Опаленням Луцька займеться компанія з Данії

13 Грудня 2012 11:34
Модернізація системи центрального опалення Луцька здійснюватиметься за кредитні кошти, а проект реконструкції виготовить компанія «зі світовим досвідом».

Про це повідомили в інформаційному відділі міськради.

Так, під час зустрічі з керівниками міста банкір ЄБРР Дарія Кочубинська нагадала, що в жовтні між фінансовою структурою та мерією Луцька була підписана угода про підготовку кредитного фінансування для реалізації Проекту модернізації інфраструктури центрального опалення міста, який, в першу чергу, спрямований на підвищення енергоефективності комунальної інфраструктури, скорочення споживання газу та електроенергії, покращення якості послуг опалення та гарячого водопостачання для населення міста.

Для модернізації ДКП «Луцьктепло» та інфраструктур центрального опалення міста буде залучено кредитні кошти ЄБРР та кошти інвестиційного гранту з Фонду «Східноєвропейське партнерство з енергоефективності та екології».

Також Кочубинська розповіла, що створення проекту займеться компанія «Ramboll», яку визначили шляхом проведення тендеру. За її словами, ця компанія зі світовим досвідом і з нею ЄБРР працює по впровадженню свої проектів.

Зокрема, компанія нещодавно завершила підготовку техніко-економічного обґрунтування проекту у Тернополі. Наступного місяця там відбудеться підписання гарантійної угоди і стартує реалізація проекту.

Окрім цього, банкір розказала, що до проведення техніко-економічного обґрунтування долучаться приблизно 10 експертів і їхнє завдання - завершити процедуру до березня. «Ми дійшли до розуміння, що до березня можна зробити цей проект», – наголосила вона.

Міський голова Луцька Микола Романюк радів тому, що вдалося перейти до чергового етапу у співробітництві з ЄБРР. «З нашої сторони ми надамо всю необхідну інформацію», – запевнив мер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
тиць-здиць Показати IP 13 Грудня 2012 11:41
О б*ядська Данія! П**дєц всім сподіванням (Ц)
Чеширский Кот до тиць-здиць Показати IP 13 Грудня 2012 12:31
Ех, б**дська Данiя(с)...Гамлет :))))))))
Дима Показати IP 13 Грудня 2012 15:17
Ніяка це не данська компанія, а офшорна ахметовська, чи клюєвська (яка різниця?)А гроші ЄБРР в кишенях олігархів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus