USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Операція децентралізація: в АМУ розповіли про Концепцію змін до Конституції щодо місцевого самоврядування

10 Березня 2020 10:55
Під час Національного пресклубу «Децентралізаця: що далі?», що відбувався 5-6 березня в рамках проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), що його реалізовує АМУ за підтримки USAID, виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан пояснив, чому АМУ не підтримала два проєкти конституційних змін, а також розповів, і що пропонує Асоціація у власній Концепції змін до Конституції в частині місцевого самоврядування та територіальної організації державної влади.

Передусім він зазначив, що АМУ привітала рішення президента про відкликання законопроєкту, який було внесено у грудні. «Завдяки консолідації зусиль розпочалися консультації, – зазначив Олександр Слобожан. – І це дуже добре. Адже не можуть конституційні зміни для місцевого самоврядування відбуватися без цього місцевого самоврядування. Конституція – дуже тонкий інструмент. Фактично, це суспільна угода, але не між центральною владою і місцевим самоврядуванням, а всіх нас із вами. І в ній відображаються ті принципи, як діятиме місцеве самоврядування як один з різновидів публічної влади, що найбільш наближена до громадян».

Правління АМУ на засіданні 18 лютого у Києві схвалило Концепцію змін до Конституції України в частині місцевого самоврядування і територіальної організації державної влади та пропозиції до проєкту Закону України «Про внесення змін до Конституції України щодо місцевого самоврядування та територіальної організації державної влади».

«Щоб виходити в діалог, спочатку треба вивчити думку всередині та розуміти стартові позиції», – пояснює виконавчий директор АМУ.
З його слів, Концепція, яку ухвалила АМУ, дуже проста. По-перше, це дворівневе самоврядування. Первинний рівень – муніципалітет (один або кілька населених пунктів з навколишніми територіями). Вторинний рівень – область (спільні питання жителів муніципалітетів області). Об’єднання, роз’єднання, перейменування муніципалітетів відбувається з урахуванням позиції відповідних муніципальних рад згідно із законом. Муніципалітети з великою чисельністю населення парламент може визнавати муніципалітетами-областями. А очолити виконавчий орган та головувати на засіданнях муніципальної ради має виборна посадова особа – мер.

Найбільш дискусійна позиція, зазначив Олександр Слобожан, стосувалася так званої моделі сильного мера. «Ми наводили багато аргументів, порівнянь. Та найбільше мені сподобалася думка самих жителів громад, які говорили про те, що коли на одній кухні дві господині – ладу не буде, – каже він. – Асоціація міст не пропонує якихось нових речей. Ми хочемо позбавити громаду від виборів однієї особи та системи стримування противаг. Муніципальну владу і мера обирає громада. Якщо відбуваються якісь конфлікти і муніципальна рада оголошує недовіру меру, обоє йдуть на перевибори, так само, якщо мер оголошує недовіру муніципальній раді. Громада не має ставати заручником якихось політичних конфліктів».

Виконавчий директор Асоціації міст України нагадав про приклад Луцька, коли після смерті кілька років тому міського голови Миколи Романюка громада міста фактично опинилася в заручниках і вже третій рік поспіль не має мера, тому що парламент не призначає вибори. «Аби захистити громаду, ми говоримо про те, що у ситуації, коли є чіткі причини, як-от смерть чинного мера, не парламент має призначати позачергові вибори, а ЦВК в автоматичному режимі, – наголосив він. – Так само й щодо недовіри: якщо її оголошено муніципалітету чи меру – не парламент має розглядати, чи треба призначати вибори, а ЦВК в автоматичному режимі».

«Децентралізаційна реформа має стати запорукою справедливості, – вважає Олександр Слобожан. – Людина, яка живе в селі чи райцентрі, має право на такі самі послуги, як і жителі великого міста. За Конституцією, громадяни мають однакові права та обов’язки, незалежно від того, де вони проживають. Зараз у нас модель публічного управління – це така собі перевернута пірамідка, тобто найбільше повноважень – у центрі, це принцип централізації влади, а найменше їх – на місцях. А от децентралізація перевертає цю піраміду, відтак найбільше повноважень – на місцях».
Наступний блок у Концепції АМУ стосується делегованих повноважень. «Розподіл на власні та делеговані повноваження важливий для захисту громади. Якщо держава делегує якісь повноваження, наприклад, в освіті, охороні здоров’я, соціальному захисті, то вона має стовідсотково забезпечити їх фінансування, – пояснює виконавчий директор АМУ. – У чинній Конституції міститься ця норма. Якщо її вилучити й написати, що делеговані повноваження співмірні і їх співмірність визначає якийсь орган, то чи співмірно він визначить цей фінансовий ресурс? Наявність цієї норми в Конституції дає нам можливість оскаржувати в судовому порядку ті чи ті дії центральної влади. Її вилучення, яке лобіювали, дуже негативно на цьому позначиться. Тому в Концепції ми заклали, що є власні повноваження, за які відповідає муніципальна влада, а є делеговані, які треба забезпечити фінансовим ресурсом. Якщо в цьому плані буде захист, то, відповідно, буде і якість послуг».

Щодо контролю і нагляду, то за Концепцією АМУ, зупинення та скасування актів органів місцевого самоврядування здійснюється суто в судовому порядку. Державний нагляд за виконанням делегованих державою повноважень здійснюють територіальні представництва органів державної влади у порядку та випадках, визначених законом.

Згідно із Концепцією, рішення обласних рад виконують власні виконавчі органи, жителі кожного муніципалітету обирають своїх депутатів обласних рад, а муніципальні ради можуть їх відкликати. А також найважливіші рішення обласної ради мають ухвалювати після проведення консультацій з муніципальними радами. Державну виконавчу владу в АР Крим, областях та повітах мають здійснювати суто територіальні представництва органів державної влади, а порядок і способи координації територіальних представництв органів державної влади визначаються законом.

Оксана ГОЛОВІЙ

Фото пресслужби Волинського регіонального відділення АМУ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus