USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Опозиція влаштувала «мітинг на могилах». Фото

7 Червня 2010 13:29
359-та річниця Берестецької битви, яку відзначали 6 червня на території заповідника «Козацькі могили» в селі Пляшева Радивилівського району на Рівненщині, ознаменувалася масштабним мітингом опозиційних політичних сил.

Святкування розпочалося божественної Літургії та панахиди в пам’ять про загиблих козаків і селян. Служба, яку очолив Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет, відбувалася у Георгіївській церкві чоловічого православного монастиря.

На захід зібралися декілька тисяч людей.

Біля заповідника «Козацькі могили» відбувався ярмарок продукції народного промислу, пластмасових іграшок, чимало продавців торгували вишиванками. Кілька десятків торгівельних палаток пропонували домашню їжу, спритні і безалкогольні напої.

Близько десятої ранку площу біля церкви заполонили молоді люди з прапорами ВО «Свобода», партії «За Україну», «Народної самооборони», «БЮТу», «Народного руху України», «УНП» та інших.

Була присутня також нечисленна делегація партії «Сильна Україна», проте ті переважно сиділи у своїй палатці неподалік ярмарки. Декілька осіб носили бейсболи з символікою «Партії регіонів».

Представники політичних партій роздавали присутнім пресу своїх організації. Розповсюджували свої газети і представники ГО «Національний альянс». Після відмови взяти газету у репортера «ВН» поцікавилися: «Ви не грамотні?».

Після закінчення служби представники духовенства, козацьких організацій, влади та громадськості поклали квіти до пам’ятника козакам.

Потім відбувся мітинг. Виступали народні депутати України Тарас Стецьків, Юрій Прокопчук, Віктор Матчук, Іван Заєць, чиновники з Рівного та Луцька, керівники громадських організацій, депутати облрад. Зокрема, слово брав голова волинського осередку партії «За Україну!», депутат Волиньради Ігор Гузь.

На мітингу був і лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок. Серед усього іншого він зазначив, що необхідно провести «чистку» опозиційних сил: «Основний висновок, який ми маємо взяти з тієї битви (під Берестечком у 1651 році – «ВН») - поразку можна перемогти. Для початку необхідно провести докорінне очищення всіх, хто заявляє про готовність боротьби із прокремлівським режимом Януковича».

У промовах члени Комітету порятунку Нації і Держави були практично солідарні, закликаючи до єднання, відстоювання національних інтересів та боротьби з діючою владою.

А от депутат Рівненської облради Сергій Олексіюк засудив мітингуючих за те, що прийшли не з українськими прапорами, а підняли стяги окремих політичних сил. «Коли на початку 90-х років виборювали незалежність України - не було поділу на партії. Тут усі підймали українські прапори. Здивований, що зараз не бачу українських стягів», - сказав Олексіюк.

На сцені виступив і представник рівненських «регіоналів», ім’я якого не вдалося розчути через те, що присутні вибухнули незадоволеними вигуками та свистом. Після чого ведуча захожу зауважила: «Стримуйте свої емоції у місці, де поховані козаки. Тут треба молитися, а не кричати».

Більшість присутніх охоче спостерігали за козацькими забавами та іграми, які відбувалися на території наметового містечка. Бажаючих возили на конях, пропонували купити домашні паляниці, спробувати себе в якості лучника та пометати сокири.













































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
За Україну! Показати IP 7 Червня 2010 13:54
У нас також фото є на сайті http://zaukrainu.info/fotoalbom/za-ukrajinu-vzyala-uchast-u-vidznachenni-richnytsi-berestetskoji-bytvy/
Man Показати IP 7 Червня 2010 21:01
Наше бидло скрізь себе покаже,хоч би козаків поважали!
За волю! Показати IP 8 Червня 2010 11:53
Дуже некоректний заголовок. Не можна так відкрито продаватись янучарам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus