USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Оптимізацію на держпідприємстві у Луцьку робитимуть за рахунок пенсіонерів

21 Березня 2015 16:30
Перед підприємствами, які входять до складу ДП «Укрспирт», поставлене завдання оптимізації штату. Не виключено, що це може чекати й Луцьке місце провадження діяльності (колишній спиртогорілчаний комбінат).

Про це стало відомо під час візиту керівництва області та Луцька на підприємство з нагоди запуску лінії розливу горілки, після тривалої перерви в роботі підприємства.

Так, на запитання журналістів, чи не очікується на Луцькому МПД скорочення штату, керівник підприємства Денис Шмаров відповів, що наразі всі працівники залишаються на своїх місцях. Однак, не виключено, що доведеться штат усе ж оптимізувати.

«Наразі в усіх галузях України здійснюється оптимізація штатного розпису. На нашому підприємстві ні одна людина не звільнена. У нас працює 155 людей, вони так і залишаються. Якщо буде якась оптимізація, то я проводив розмову з працівниками пенсійного віку, яким за 60, і всі до одного висловили бажання потихеньку розірвати трудові відносини з нашим підприємством і дати молодим спеціалістам допрацювати до такого ж віку. Вони увійшли в становище. Бо поставлена перед нами задача про певну оптимізацію, але це на розсуд керівника. Я цим питанням займаюся. Ні одного спеціаліста підприємство не втратить», - запевняв він.

Нагадаємо, донедавна підприємство останні три роки більш простоювало, аніж працювало. Змінювалися керівники, зникали рецептури, не було сировини. Підприємство втратило статус самостійної юридичної особи, працівники виходили на роботу на 2/3 ставки. Наразі лінія з розливу горілки завантажена на половину потужності.

Зважаючи на підвищення цін, працівники підприємства, не на камеру, побоюються, що їх переведуть на мінімальну зарплатню. Коли журналісти поставили це запитання Денису Шмарову, то він пообіцяв, що такого не буде: «Зарплата яка була – така і буде. Мінімальна зарплата при працюючому заводі - 3 тисячі гривень».

Власне, чи дотримає керівництво своєї обіцянки, ймовірно, стане відомо найближчим часом. Адже в квітні ціна на газ та електрику вкотре підвищиться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Анонім Показати IP 21 Березня 2015 16:39
Все нормально. Сокращение проведут, а показатель по безработице не увеличат. И плевать при этом на то, что выгонят наиболее опытных работников.
132 до Анонім Показати IP 21 Березня 2015 23:01
Нема чого сидіти - пора на пенсію - внуків бавити. Треба молоді давати дорогу.
Анонім до 132 Показати IP 22 Березня 2015 07:11
Молодежи требуется просто "выдавливать" своей работоспособностью и способностями стариков с работы, а не ждать, что им работу поднесут на блюдечке с голубой каемочкой. Причем, поднесут в ущерб самой работе.
Анонім до 132 Показати IP 22 Березня 2015 11:04
Ну да завод стоїть, а директор своїх все набирає і набирає і без дипломів і без освіти.
Ольга Показати IP 21 Березня 2015 17:03
Дайте дорогу молоді: не прирівняти працездатність в 20 і 60. Після закінченя навччання молоді люди матимуть роботу хоч за 1500, але з соціальним пакетом, а не сидітимуть на шиї в своїх батьків чи таких подібних працюючих пенсіонерів-бабусь, дідусів чи працюватимуть у хамів-підприємців як раби за зарплату коли-упана-добрий настрій.
Анонім до Ольга Показати IP 21 Березня 2015 18:04
таким розумникам у 20 років саме час започатковувати свій бізнес. і працездатність знадобиться, і хамити начальник не буде, та й здобуті знання реалізує на практиці
Патріот Показати IP 21 Березня 2015 19:55
Підтриимую пані Ольгу та молодь.В Українв лище офіційно 4 мільони персіонерів,враховуючи сттистику що 70 відсотків працюють без оформлення -і того виходить приблизно 10 мільйонів працюючих пенсіорерів.В рік в Україні ВНЗ(це університети інститути технікуми та колетжи і так далі)закінчують в середньому 500 тис.випускників.Одже при нормальній логіці держава може дати робоче місце всім випускникам за останні 20 років.От так панове арифметика,але пенсіонери будуть помирати на робочому місці,але незвільняться.І ще вони переживаютьщо на 15 відсотків будуть отримувати менше персії.Треба всіх, не лише держслужбовців, ставити перед вибором або пенсія або зарплата.А ще краще всіх на пенсію.
Анонім до Патріот Показати IP 21 Березня 2015 21:32
Вопрос тебе на засыпку: "А молодежь умеет работать там, где не надо брать побольше и кидать подальше?" Ведь зачастую она не знает сколько будет дважды два (грубо говоря).
Корінний лучанин до Анонім Показати IP 22 Березня 2015 10:46
ПАТРІОТ пише дурні тролі, бере якусь міфічну статистику про пенсіонерів невідомо звідки або сам її придумує ! Цікаво, чим " ПАТРІОТУ" завинили пенсіонери? Сам скоро буде цим пенсіонером як кожна людина !!! В Україні приблизно 13,5 млн. пенсіонерів - це достеменна цифра- її озвучували урядовці. А як це в "ПАТРІОТА" офіційно вийшло 4млн.? Що за бред сивої кобили? Неофіційно пенсіонер може десь працювати поки не ЗЛОВИЛИ за руку РОБОТОДАВЦЯ фіскальні служби, працюючи офіційно по угоді пенсіонер ЗОБОВЯЗАНИЙ повідомити про працевлаштування ПЕНСІЙНИЙ ФОНД , щоб потім оцьому пенсіонеру мало не здалось у грошах по розміру пенсії, яка зміниться в меншу сторону за обхід ЗАКОНУ! ПО кількості випускників і забезпеченню їх роботою - це проблема в УКРАЇНІ і при тому ВЕЛИКА! Україна по суті залишилась БЕЗ ЗАСОБІВ ВИРОБНИЦТВА після розвалу-дерибану заводів , фабрик та інших закладів. То де може влаштуватись на роботу отой випускник , часто -густо без належної практики( бо її ніде набути)? Частина пенсіонерів (кажу за виробництво) працює на тих робочих місцях куди молодь не йде бо там З/П мала (мінімалка а то і менше) і роботодавцю вигідно наймати пенсіонерів, а пенсіонеру вигідно заробити якусь копійку при його невеликій до 1.5-2.0 тис. грн. пенсії. А за дерслужбовців казати не буду- це окрема тема. ТЕ, ЩО ЇХ РОЗПЛОДИЛИ НЕМІРЯНО У СВІЙ ЧАС - ТО ЦЕ ФАКТ! Там кожен чин тягнув своїх на роботу по степені родинних звязків та аж смерділо корупцією в роботі!
До анонім Показати IP 21 Березня 2015 23:25
Ну да ,в вас на Донбасі багато таких , що незнають 2*2. Але і там,у вас, є розумна молодь.
Анонім до До анонім Показати IP 22 Березня 2015 07:23
А где в своих постах на этой страничке я говорю о Волыни, а не об Украине в целом, включая Донбасс? Тем более, что за время "незалежності" весьма успешно выращивали на Украине дебилов с той элементарной целью, чтобы у активной молодежи не хватало мозгов разбираться в том, что именно происходит.
Анонім Показати IP 22 Березня 2015 11:02
Ліпше б ту оптимізацію робили за рахунок родичів і кумів Шмарова. А то завод стоїть, а родичі плодяться.
ой,бля Показати IP 22 Березня 2015 11:06
Скільки там тих пенсіонерівю Два з половиною чоловіка. А директор нових понабирав вже чоловік 20. Що ж то за оптимізація така?
до Патріота Показати IP 23 Березня 2015 11:43
ну, твою мать, доживеш і ти до пенсії - побачимо, як ти на 1000 гривень виживеш, хіба землянку вириєш - щоб комуналку не платити і хоч шось на харчі і таблетки осталось!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus