USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Опубліковане відео розстрілу 45 Героїв Небесної сотні. Серед них є і волиняни

3 Жовтня 2016 09:36
У мережі опублікували відео, зняте 20 лютого 2014 року в Києві під час Євромайдану, на якому зафіксовано вбивство 45 з 47 загиблих в цей день героїв Небесної сотні.

Серед розстріляних є лучанин і двоє волинян: Василь Мойсей, Сергій Байдовський, Едуард Гриневич.

Як повідомляє УНІАН, загиблих під час протестів у грудні 2013 - лютому 2014, більшість з яких загинули від куль на вулиці Інститутській, називають Небесна сотня. Масові маніфестації почалися після відмови уряду Миколи Азарова і президента Віктора Януковича від асоціації з Європейським союзом і повороту зовнішньополітичного курсу на Москву.

Народне невдоволення почало набирати стрімкі оберти після силового розгону мирної демонстрації в ніч на 30 листопада. Через три місяці протестів, що охопили всю країну, 22 лютого Верховна Рада усунула Віктора Януковича з посади президента, призначивши позачергові вибори глави держави на 25 травня 2014 року.

Напередодні спеціальний доповідач ООН з питань позасудової страти, страти без належного судового розгляду чи довільних страт Крістоф Хайнс заявив, що більшість доказів про скоєння злочинів під час Революції Гідності на Майдані Незалежності знищено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus