USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Пам’ять про Василя Мойсея: «Навіть з дерев’яним щитом, без зброї, можна захистити державу»

27 Березня 2016 15:05
Сьогодні, 27 березня, волинянину Василеві Мойсеєві виповнилося б 24 роки. Він мріяв про велику родину, власний дім, великий сад. Та ось уже два роки, як його тіло покоїться у волинській землі на меморіалі «Вічна Слава» у Луцьку. Його життя 20 лютого 2014 року обірвала куля снайпера на вулиці Інститутській у Києві. Сьогодні, в день його народження, замість побажань щасливого життя, за юнаком відслужили поминальний молебень. Службу провів його брат – священик Роман Мойсей.

«Сьогодні я його не вітаю вживу, а вітаю духовно, молитвою за спокій душі. У нього були великі плани на майбутнє: він мріяв про щасливу країну, мріяв мати гарний сад, велику хату, велику сім’ю. В нього забрали це майбутнє. Але він його віддав, щоб майбутнє було в нашої держави, щоб українські сади цвіли, щоб діти народжувалися, а ми говорили українською мовою. Його смерть немарна, бо ми змінилися, наші погляди, майбутнє. Ми живемо в нову епоху, коли українець відчуває себе українцем», - пояснив Роман Мойсей.
Він пригадав: Василь завше казав, що Європу треба будувати тут. Треба розбудовувати країну так, щоб всі хотіли прийти до нас. А ще, додає брат Героя України, він показав приклад, як можна боронити свій край, навіть не маючи зброї в руках.
«Його зброєю була бруківка, яка лежить тут, під ногами, і щит, з яким він повернувся, як в сиву давнину, «Зі щитом, або на щиті». І на тому щиті його винесли з Майдану. Зараз він стоїть і нагадує нам, що навіть з дерев’яним щитом, не маючи зброї, можна захистити нашу державу простим камінням. Царство йому небесне… З днем народження, Васю», - не стримує сліз отець Роман.

Разом з Василем Мойсеєм напередодні трагедії до Києва їхав і його побратим Анатолій Пушкін.
«18 лютого 2014 року зустріли в Цумані побратимів, які з ківерцівськими майданівцями їхали до Києва. Разом з ними був і Василь Мойсей . Ми відчували що держава була в небезпеці. Ще 19 лютого хлопці підходили до нас, чергували, а потім почали губитися. Вони вже буди окрилені ідеєю йти вперед і визволяти державу. 20-го, вранці, люди вирішили зірвати кайдани, страху вже не було . Всі пішли вперед. Та повернулися не всі. Тоді обірвалося життя Едуарда Гриневича, Василя Мойсея. Артем Запотоцький отримав важке поранення. Ці люди віддали життя і здоров’я заради того, щоб вберегти державу. Не було б тих жертв - ми б і далі сиділи по хатах. Сьогодні ми сміливо говоримо, що ми – українці, велика незламна нація», - зазначив він.
А перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик додав: Герої Небесної Сотні не лише скинули режим Януковича, змусивши його стрімголов втікати з країни. Саме вони надихнули українських воїнів, які першими пішли в лавах добровольчих батальйонів, захищати країну і зупинили агресора.
Наприкінці заходу всі учасники заспівали Гімн України в пам’ять про подвиг Героїв Небесної сотні, які під ці звуки віддавали своє життя за майбутнє своєї держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Zarobitchanyn Показати IP 27 Березня 2016 18:18
А тепер читайте що третині українцям нема за що платити комуналку. Здобули.
БУГАГА Показати IP 27 Березня 2016 18:30
коментар було видалено
123 Показати IP 28 Березня 2016 11:34
Шкода, що молоді хлопці гинуть, а покращень ніяких немає. Зарплати Українські, а комуналка єпропейська. То нащо нам така європа.
123 Показати IP 28 Березня 2016 11:35
Шкода, що молоді хлопці гинуть, а покращень ніяких немає. Зарплати Українські, а комуналка єпропейська. То нащо нам така європа.
ФигВам Показати IP 28 Березня 2016 13:05
Убит снайперами Порубия. За что?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus